Victorie de final pentru locul 12

Participantă pentru prima dată în Liga I, F.C. Internaţional Curtea de Argeş a reuşit performanţa de a nu retrograda, lucru foarte important dacă ţinem seama că a fost realizat cu o etapă înainte de finalul unui campionat nebun, mai echilibrat ca niciodată. Acum, înaintea ultimului bal din campionatul 2009 – 2010, Interul lui Benone Lazăr vrea să termine „en fanfare”, cu o victorie care să-i consolideze locul 12 şi care să fie un motiv de mare bucurie pentru suporteri.

„Nu mai putem urca în clasament…”

Singura echipă care ar putea depăşi Interul în clasament după ultima etapă, este Astra Ploieşti. Prahovenii, pregătiţi de Marin Barbu, au 35 de puncte şi vor juca pe teren propriu cu Gaz Metan Mediaş, şi numai o victorie i-ar duce peste Inter, care are 36 de puncte. Miza o reprezintă câteva sute de mii de euro, bani ce vor veni din drepturile de televizare. Patronul Benone Lazăr spunea că „este important pentru noi să ne consolidăm poziţia în clasament. De urcat nu mai putem urca în clasament, dar vrem să rămânem pe locul 12, lucru deosebit de bun pentru echipa noastră nou promovată”.

Varianta fantezistă gen Gigi Becali

Steaua lui Gigi Becali este în luptă pentru locul trei, şi doar victoria în meciul cu Inter le mai poate oferi acest lucru. Mai nou, latifundiarul din Pipera, speră ca Steaua să joace în preliminariile Champions League chiar de pe locul trei, în ideea că Unirea Urziceni, ocupanta locului doi în clasament, ar renunţa în favoarea Stelei, motivul fiind o datorie de mai multe milioane de euro pe care patronul Unirii, Bucşaru, o are la Gigi Becali. Desigur, varianta este pe cât de fantezistă, pe atât de surprinzătoare, gen Gigi Becali.

„Sperăm ca relaxarea psihică să nu se simtă”

După salvarea matematică a Interului venită în etapa a XXXIII-a, în care rezultatele au ajutat echipa argeşeană, jucătorii lui Ionuţ Badea au scăpat de presiunea psihologică a îndeplinirii obiectivului. „Sperăm ca relaxarea psihică din rândul jucătorilor să nu se simtă în meciul cu Steaua. Din păcate avem mulţi jucători care nu vor putea evolua în partida contra Stelei. Chiar şi aşa, vom juca doar la victorie pentru a termina campionatul pe locul 12, dar şi pentru a ne despărţi frumos de publicul nostru”, spunea Ionuţ Badea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RSS
Follow by Email