Victorie chinuită


F.C. Internaţional Curtea de Argeş – Liberty Salonta 3 – 2 (1-0). Pentru prima dată de la venirea sa la F.C. Internaţional Curtea de Argeş, antrenorul Ştefan Stoiac s-a bucurat că nu mai are jucători accidentaţi, cu excepţia lui Constantinescu. Aşa că meciul nu părea unul foarte greu, dar tocmai aşa a fost…

Jucătorii lui „Murinho”

Stoica au prins o zi slabă spre nemulţumirea patronului Benone Lazăr, a conducerii tehnice şi a spectatorilor prezenţi la meci. Cu toate astea, Pampea şi colegii lui au obţinut o victorie la limită, chinuită, care mai aduce trei puncte în visteria clubului şi menţine intacte speranţele de promovare pentru F.C. Internaţional Curtea de Argeş. Interesant este faptul că în cazul unei victorii în etapa viitoare la ACU Arad, Interul ar trebui să fie ca şi promovat, după spusele antrenorului Ştefan Stoica.

Bulgarul şi ivorianul

Atacul Interului a fost alcătuit pentru prima dată din cuplul Stoianof – Kone, care putea decide meciul încă din secunda 40. Atunci „Bulgarul” Stoianof a şutat în bară de la numai 10 metri! Pusă astfel în gardă, Liberty Salonta se aşează vârtos pe două linii în defensivă cu un singur scop: să nu primească gol. În faţă a fost lăsat doar Cigan, gata oricând să pună probleme defensivei echipei gazdă. Minutul 40 avea să consemneze deschiderea scorului: Bulgarul se revanşază pentru ratarea din primul minut şi îl execută pe Huţan cu un şut sub bară de la 8-9 metri: 1 – 0 pentru Internaţional Curtea de Argeş. Şi vine pauza.

Nebunia din repriza a doua

Primele 20 de minute din mitanul secund au fost nebune. Cigan egalează cu o lovitură de cap de la 7 metri, în minutul 52, după o centrere a lui Iacob, care a fost cel mai bun jucător de pe teren. Peste numai trei minute, Seydou Kone profită de o mare greşeală a fundaşului Cuciula şi înscrie de la patru metri: 2 – 1 pentru gazde. Nu trece decât un minut şi se face 3 – 1. Ivorianul şutează slab, pe mijlocul porţii de la 25 de metri, iar portarul Huţan gafează ca în filmele cu proşti scăpând mingea printre mâini şi printre picioare în poartă!!! La 3 – 1 oaspeţii ies la atac. Singurul care îşi dă seama de pericol este Fane Stoica. Iese la margine şi îl ceartă pe asistentul craiovean Florin Buzărnescu pentru că nu a semnalizat un fault pentru gazde. Din acea fază oaspeţii obţin o lovitură liberă de la 25 de metri pe care Mihai Iacob o transformă în gol, surprinzându-l pe Pampea: 3 – 2.

„O să-i iau cu mătura”

„Vezi ce se întâmplă dacă nu ne dai fault? Ştiam că aşa se va întâmpla… Am mai văzut meciul ăsta!”, spunea foatre nervos tehnicianul Ştefan Stoica. Golul doi al oaspeţilor i-a blocat practic pe jucătorii Interului cărora nu le mai ieşea nimic. Degeaba erau „biciuiţi” de pe margine de antrenor cu ameninţări gen „vă rup după meci în bătaie”. La rândul său, Benone Lazăr exasperat de greşelilie jucătorilor săi, le-a promis cu glas tare replicându-i lui Fane Stoica: „Lasă, Fane, să vezi ce le dau eu cu mătura… Cu mătura o să-i iau în vestiar…” Până la final apărarea Interului a rezistat fără să primească gol, şi aşa echipa a mai câştigat trei puncte în lupta pentru promovare.

  • Au marcat: Stiianof (40), Kone (55 şi 56), respectiv Cigan 52 şi Iacob (64 ).
  • F.C. Internaţional : Pampea – Bold, Chiricheş, Bier, Vlad – C. Lazăr (62 Dicu), Itu, RĂDUŢ, Frăsineanu – STOIANOF (59 Străuţ), KONE (84 Ciobanu). Antrenor Ştefan Stoica.
  • Liberty Salonta: Huţan – V. Rus, Salamon, Cuciula (69 Tegzes), Ianciuk – Străuţ (80 Florean), Danci, IACOB, Sorian – CIGAN, Birtalan (60 Gadio). Antrenor Gheorghe Chit.
  • Eliminat Cristian Danci în minutul 66 pentru injurii la adresa arbitrului după ce a primit cartonaşul galben.
  • Arbitru – Edi Constantinescu, 7 – Craiova
  • Asistenţi: Fl. Buzărnescu 7, din Craiova şi E. Crângaşu 7, din Ploieşti.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RSS
Follow by Email