Victoria lui Bazzi


A mai trecut un meci al Argeşului fără Cornel Penescu, şi orice s-ar spune, partidele disputate pe stadionul „Nicolae Dobrin” sunt triste, chiar dacă alb violeţii câştigă sau nu. Duminică a venit în Trivale echipa lui Tata Jean, pregătită de Neluţu Sabău. Acum Gloria este o sărmană aflată în pericol de retrogradare, care s-a străduit să obţină măcar un punct pentru zestrea şi aşa săracă din clasament. Unii spuneau că meciul este aranjat, şi Argeşul va da Bistriţei cele trei puncte… Spre cinstea lor, jucătorii lui Badea şi-au văzut de treabă, au muncit cinstit, cu dăruire, pentru a-i oferi cele trei puncte patronului Cornel Penescu.

Bannere cu mesaje  pentru Cornel Penescu

Ca şi la meciul cu Vasluiul, jucătorii Argeşului au intrat pe teren purtând un banner pe care scria: „Penescu judecat în libertate”. În tribună, spectatorii erau îmbrăcaţi cu tricouri albe inscripţionate cu acelaşi mesaj. Andrei Penescu, fiul patronului reţinut în arestul Poliţiei, purta şi el acelaşi tricou alb. Lângă el, Ilie Penescu era cu gândul la fratele lui… În tribune doar vreo mie de spectatori, iar la tribuna oficială mai puţină lume ca de obicei. „Lordul” Jean Pădureanu n-a fost la meci; drumul Bistriţa – Piteşti este prea greu pentru anii lui.

Bazzi deschide scorul

Argeşul a început cu binecunoscutul joc de pase care în tur a făcut din F.C. Argeş o revelaţie. În minutul 17, Miclăuş îl faultează pe Adi Iordache la 18 metri de poartă, uşor lateral dreapta. Execută argentinianul Elias Bazzi puternic, pe jos, în colţul lung, şi mingea se duce direct în plasă: 1 – 0 pentru F.C. Argeş. Argentinianul se bucură făcând semn cu degetul mare în gură, că dedică reuşita copilului său născut în urmă cu câteva  luni.

Apărarea făcea „nani”

Gloria lui Tata Jean a egalat în minutul 33 prin Zaharia. Băjenaru execută o lovitură liberă de la peste 35 de metri. Apărarea Argeşului „doarme” şi atacantul Bistriţei înscrie din apropiere: 1 – 1. Avea şă fie scorul la pauză, chiar dacă Iordache şi Cristi Tănase au mai ratat două ocazii imense da a-l învinge pe Albuţ.

Argentinianul înscrie un gol de kinogramă

Şters în prima repriză, Adrian Dulcea avea să se acopere de penibil în mitanul secund ratând din poziţii excelente, sau pasând direct la adversari. Salvarea Argeşului a venit în minutul 63 tot din partea lui Elias Bazzi. În minutul 63 Iordache este iar faultat la 17 metri de poartă, iar Bazzi mai transformă odată şutând la vinclu: 2 – 1 pentru F.C. Argeş. Oaspeţii cer penalty în minutul 66, după un takling în suprafaţa de pedeapsă al unui fundaş argeşean. Coroian se pricopseşte cu două cartonaşe galbene într-un interval de numai cinci minute şi este eliminat. Până la final, singura fază notabilă este cea din minutul 82 când Yossouf Kamara şutează de la 13 metri la 25 de metri de poartă!!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RSS
Follow by Email