Victor Socaciu a revenit la Curtea de Argeş după doi ani

Centrul de Cultură şi Arte „George Topârceanu” a găzduit zilele trecute, un spectacol deosebit de muzică folk şi poezie susţinut de Victor Socaciu, George Nicolescu, Cătălin Stepa şi actriţa Maria Ploae. La eveniment au participat deputatul Mircea Drăghici, Nicolae Diaconu, primarul municipiului, Costinel Vasilescu, viceprimar, Cristian Mitrofan, manager Centrul de Cultură şi Arte, consilieri locali, dar şi foarte mulţi argeşeni, iubitori ai acestui gen de muzică. Pe parcursul spectacolului, argeşeni prezenţi în sală au creat o atmosferă plăcută, care s-a ridicat la nivelul unui astfel de eveniment. Spectacolul a fost deschis de un recital de excepţie susţinut de Victor Socaciu. „Mă bucur că am revenit la Curtea de Argeş, după doi ani de zile. În toată această perioadă nu am mai avut multe spectacole, dar mă bucur că aici la Curtea de Argeş am găsit un public minunat şi cald. Vinovat pentru organizarea acestui spectacol este bunul meu prieten şi coleg de cameră, cel care vă reprezintă interesele, deputatul Mircea Drăghici. De asemenea, vrea să îi mulţumesc şi domnului director Cristian Mitrofan”, a spus Victor Socaciu, în deschiderea evenimentului.
George Nicolescu a ridicat sala în picioare
Un alt artist care i-a încântat pe argeşeni cu câteva piese deosebite a fost Cătălin Stepa, fiul cântăreţei de muzică folk Tatiana Stepa. Publicul a cântat împreună cu interpretul celebra piesă „Copaci fără pădure”. Pentru că a fost un spectacol de muzică folk şi poezie, pe scenă a urcat şi renumita actriţă Maria Ploae, care a prezentat argeşenilor un moment poetic emoţionant, care a debutat cu poemul „După melci” de Ion Barbu. În ultima parte a spectacolului, pe scena Centrului de Cultură şi Arte şi-a făcut apariţia maestrul George Nicolescu, care pur şi simplu a ridicat sala în picioare. Argeşenii au aplaudat şi au cântat împreună cu artistul cele mai cunoscute cântece, printre care şi piesa „Eternitate”. Pentru a fi mai aproape de public, George Nicolescu nu a cântat pe scenă, ci chiar în faţa primului rând de spectatori. „A fost ceva deosebit. Unul dintre cele mai frumoase concerte care s-au desfăşurat la Curtea de Argeş. Mă bucur că am fost prezent în această seară aici”, a spus unul dintre argeşenii prezenţi la acest spectacol.

„Am găsit aici un public deosebit!”

Interviu cu Victor Socaciu
Cu ce gânduri aţi revenit la Curtea de Argeş după doi ani de zile?
– Am venit aici cu aceleaşi gânduri bune ca de fiecare dată. Am fost invitat de un bun prieten, Mircea Drăghici, pe care îl cunoaşteţi foarte bine şi pe care vreau să îl salut pe această cale. Aici am găsit un public deosebit şi pot spune că am rămas cu sufletul plin cu speranţa că ne vom revedea.
Aţi lansat un nou cântec la Curtea de Argeş. De ce aţi ales acest loc?
– Da este adevărat. Am lansat aici cântecul „Nimic fără iubire” care va fi inclus şi pe noul album. Am ales acest oraş pentru că mă simt foarte bine aici şi am fost întotdeauna primit cu căldură.
Ce planuri de viitor aveţi?
– Pot să spun că am proiecte normale pentru această perioadă. Acum sunt între două  albume. Am lansat albumul „Iedera” anul trecut şi acum lucrez la pregătirea unui nou material.
Un mesaj pentru argeşeni.
– Le urez să aibă parte de multă sănătate şi poate şi un îndemn, să recucerim acea Românie de altă dată. Aceleaşi gânduri bune şi sper să ne revedem în curând.

„Am venit prima dată la Curtea de Argeş şi mă bucur că am fost primiţi aşa frumos”

Interviu cu actriţa Maria Ploae
Sunteţi pentru prima dată la Curtea de Argeş?
– Spre ruşinea mea, recunosc că acum am venit prima dată la Curtea de Argeş, şi sunt foarte bucuroasă. Am fost cu soţul meu la Mănăstirea Curtea de Argeş şi am rămas total impresionată. Este o adevărată bijuterie a ţării. Vreau să revin la vară în aici şi să vizitez aceste locuri deosebite.
Cum vi s-a părut publicul din Curtea de Argeş?
– Am fost foarte emoţionată şi mă bucur că am fost primiţi aşa frumos. Când am văzut pe uşa de la intrare acel anunţ în care scria că s-au vândut toate biletele am rămas surprinsă. Le mulţumesc tuturor pentru această primire. De fapt am avut şi o surpriză pentru argeşeni, pentru că aici am recitat în premieră poemul „După melci”.
Ce proiecte de viitor aveţi?
– Pe viitor voi continua cu aceste proiecte cu poezie şi muzică folk. De asemenea, voi începe repetiţiile pentru câteva piese de teatru şi mă pregătesc şi pentru proiecte cinematografice.
Un mesaj pentru argeşeni.
– Să fie sănătoşi şi să se bucure de tot ce au. Le doresc ca speranţa să le rămână în suflet.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email