Victor Ponta acuză PDL că blochează proiectul de 14 milioane de euro de la Curtea de Argeş

Ieri după amiază la Curtea de Argeş a sosit preşedintele PSD, Victor Ponta. El a fost condus, la propriu, în municipiu, de preşedintele PSD Argeş, Constantin Nicolescu, cel care a venit la volanul maşinii în care s-a aflat Ponta, iar în parcarea de la Biserica Domnească a fost aşteptat de deputatul Mircea Drăghici. Deşi iniţial s-a spus că Victor Ponta va vizita Biserica Domnească şi Muzeul, iar apoi va merge la sediul USL, şeful PSD a spus „mai întâi politica” şi delegaţia s-a dus direct la sediul USL aflat în lucru. Aici, gazdă a fost deputatul Drăghici, iar Victor Ponta l-a felicitat pentru „eforturile făcute”. De la USL suita a mers la Primărie, unde a avut loc o şedinţă cu membrii şi simpatizanţii social – democraţiilor. Ideea subliniată de toţi vorbitorii, începând cu Victor Ponta şi terminând cu politicienii locali a fost „să rămânem uniţi ca să câştigăm alegerile, în ciuda problemelor şi a piedicilor care ni se pun”.
Pe cine trebuie să fie supăraţi argeşenii, în viziunea lui Ponta
În conferinţa de presă pe care demnitarii PSD au ţinut-o, au vorbit despre proiectul „Creşterea calităţii infrastructurii rutiere” din municipiul nostru.Victor Ponta i-a acuzat pe reprezentanţii PDL că blochează la Curtea de Argeş un proiect cu finanţare europeană în valoare de 14 milioane de euro. „Acest proiect de 14 milioane de euro pentru Curtea de Argeş este blocat pe criterii politice de PDL, de Elena Udrea, de senatorul Mircea Andrei şi de omul lui Mircea Andrei, care trebuie să execute lucrările în judeţul Argeş pe fonduri europene. Doamna Udrea ne cere exemple de proiecte europene care sunt blocate pe criterii politice, iar acesta este unul dintre ele”, a afirmat Ponta. Liderul social-democrat l-a acuzat pe democrat-liberalul Ştefan Lăzăroiu, preşedintele PDL Curtea de Argeş, că se află în spatele contestaţiilor care blochează licitaţiile în acest caz. „Voi folosi tot ce se cheamă presiune publică, cu speranţa că se va debloca acest proiect sau, dacă nu, locuitorii din  Curtea de Argeş să ştie exact cine este de vină pentru blocarea acestui proiect. Să nu se supere pe primar, ci pe Mircea Andrei şi pe Lăzăroiu al lui”, a adăugat Ponta.
Constantin Nicolescu acuză o acţiune concertată a PDL
Preşedintele Consiliului Judeţean Argeş, Constantin Nicolescu, a spus, la rândul său, că există riscul ca finanţarea pentru proiectul de la Curtea de Argeş să se piardă, din cauza contestaţiilor repetate. „Acum este vorba de licitaţie, iar dacă vrei să găseşti probleme în caietul de sarcini, se vor găsi nenumărate motive, nefondate şi nereale, dar până se dovedeşte că sunt nereale şi nefondate, se pierde proiectul. Ei asta încearcă să facă. Şi nu este nevoie să fie unul de acolo, e suficient să-i spună cuiva să depună plângerea, aşa mai trec două luni. Asta e metoda prin care se încearcă de fapt să se piardă acel contract, învinuind primarul de acolo că nu e în stare să pună în aplicare un proiect care a fost aprobat la finanţare”, a explicat Nicolescu. El i-a acuzat pe democrat-liberali că acţionează concertat pentru blocarea oricăror proiecte în localităţile conduse de primari ai opoziţiei. „Este o dispoziţie clară la PDL, că orice se face de către un primar PSD trebuie să fie imediat reclamat sau contestat”, a spus preşedintele Consiliului Judeţean.
Ce zic reprezentanţii PDL
Ştefan Lăzăroiu, preşedinte PDL Curtea de Argeş, a comentat în felul următor declaraţiile liderilor PSD – „Referitor la acuzaţiile domnului Ponta, cum că aş fi interesat să câştig licitaţia de la Curtea de Argeş, menţionez că anul acesta nu am participat la nicio licitaţie cu statul şi nu am încheiat niciun contract cu societăţi ale statului. De altfel, de când am intrat în politică, am încercat să nu mă expun în astfel de situaţii şi am evitat să intru în vreo afacere care să dea naştere unor bârfe. Domnul Ponta spune că PDL întârzie lucrările şi contestă licitaţiile. Am să-l întreb, atunci, la Costeşti cine mai face contestaţii? Pentru că acolo este un proiect de o valoare comparabilă cu cea de la Curtea de Argeş şi primarul este membru PDL. Acolo cine tot contestă şi întârzie lucrările? Tot noi, cei din PDL? Ca să nu mai vorbim că la Curtea de Argeş, dacă veţi face verificări, veţi constata că firme din curtea Consiliului Judeţean, au contestat caietul de sarcini. În niciun caz eu!”.
Finanţarea proiectului a fost aprobată în 2010
Vă reamintim că finanţarea proiectului intitulat ”Planul integrat de dezvoltare urbană a municipiului Curtea de Argeş” a fost aprobată încă de la finele anului trecut. Obiectivul general al proiectului se referă la modernizarea infrastructurii urbane de transport din cartierele Marina Poştei, Noapteş, Valea Sasului şi Groape, pentru asigurarea unei infrastructuri de transport locale moderne şi durabile. De asemenea, se are în vedere revitalizarea utilităţii clădirilor degradate prin înfiinţarea unui centru de recreere pentru pensionari şi a unui centru de zi pentru persoane cu dizabilităţi. O altă componentă se referă la creşterea siguranţei şi securităţii cetăţenilor din municipiul Curtea de Argeş, prin implementarea unui sistem de supraveghere video.
(G.O., L.I.)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email