Victor Ponta a vizitat Spitalul şi Mănăstirea

Sâmbătă, prim ministrul Victor Ponta, candidat al alianţei PSD-UNPR-PC la preşedinţia României, a vizitat municipiul Curtea de Argeş, însoţit de vicepremierii Liviu Dragnea şi Daniel Constantin, miniştrii Sănătăţii, Nicolae Bănicioiu, Energiei, Constantin Niţă, parlamentarii de Argeş, liderul TSD Mihai Sturzu, prefectul Mihai Oprescu, preşedintele Consiliului Judeţean, Florin Tecău, primarul Piteştiului. Tudor Pendiuc şi mulţi primari.
La Curtea de Argeş, la Spital, i-au aşteptat primarul Nicolae Diaconu şi consilierii locali PSD. Înainte de sosirea înaltei delegaţii, ÎPS Calinic, împreună cu un sobor de preoţi, au oficiat o slujbă de sfinţire cu ocazia împlinirii, pe 26 octombrie, a 30 de ani de la darea în folosinţă a spitalului. Arhiepiscopul, cu ajutorul unui tub telescopic în capătul căruia se afla o bucată de tifon, a udat pereţii clădirii, ca să o sfinţească. 
La venirea prim ministrului s-au strâns şi câţiva argeşeni curioşi din cauza numărului mare de maşini şi a mulţimii de bărbaţi înalţi, îmbrăcaţi în costume şi tunşi scurt. Victor Ponta s-a bucurat de proiectul aflat în implementare la spital. După cum aţi aflat din numerele anterioare ale ziarului nostru, Spitalul a atras fonduri europene pentru modernizarea şi echiparea ambulatoriului, prin POR, program gestionat de Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice (MDRAP). Proiectul, cu o valoare totală de 6,3 milioane de lei, din care 5 milioane reprezintă finanţarea nerambursabilă alocată, are ca beneficiari direcţi peste 70.000 de persoane deservite de Ambulatoriu anual. Mai mult de jumătate dintre acestea reprezintă populaţie din mediul rural. Contractul de finanţare prin POR a fost semnat în august 2013 şi prevede o durată de implementare de 18 luni.
De săptămâna viitoare, acoperişul şi o ambulanţă
„Ce vă mai trebuie, doamna directoare, de ce mai aveţi nevoie?!”, a întrebat-o Ponta pe Ionela Dăneţ, directorul spitalului municipal, după ce a ţinut să felicite autorităţile locale şi conducerea instituţiei pentru faptul că au reuşit să schimbe condiţiile din spital. „Am vrut să văd locul în care, prin Programul Operaţional Regional, se modernizează o secţie, secţia de ambulatoriu. Domnul ministru Bănicioiu a promis că sprijină, de săptămâna viitoare, lucrurile urgente, adică acoperişul, trebuie o ambulanţă şi dotarea cu echipamente. Mă bucur că după o perioadă foarte grea (…) se fac investiţii şi de la nivel local şi de la nivel naţional şi de la nivel european în sistemul de sănătate”, a declarat Victor Ponta.
Despre monarhie în Oraşul Regilor
Candidatul Victor Ponta a vorbit şi despre monarhie. „Şi în opoziţie, şi de când am devenit prim-ministru, am avut la nivel instituţional o relaţie, pe care eu o socotesc extrem de pozitivă, cu Casa Regală. De altfel, sunt foarte mândru că în 2011 (…) am reuşit acel moment istoric, acela în care regele Mihai a vorbit în faţa Parlamentului României după, cred, 65 de ani. A fost un moment de recunoaştere a valorilor noastre naţionale şi m-am bucurat foarte tare. După 2012, de fiecare dată am arătat respectul cuvenit şi am avut o relaţie extrem de bună cu Casa Regală şi de fiecare dată am recunoscut rolul fundamental pe care monarhia, alături de biserică, alături de armata română, l-au avut în ceea ce înseamnă fiinţa naţională şi statul român.
Dacă voi fi preşedinte, voi fi acel preşedinte care va supune în discuţia publică, pentru prima dată în mod serios, şi dacă va exista o mişcare publică în acest sens, chiar unui referendum, forma de guvernământ. Cred că nu mai suntem în anii ’90, când ne temeam că vine regele să ne ia ţara. Cred că există deja o discuţie serioasă în societatea românească şi că, după ce scăpăm de tot felul de dezbateri politice sterile, o dezbatere serioasă şi, până la urmă, o expresie a opinie publice asupra formei de guvernământ, trebuie făcută de către cel care va fi preşedintele României”, a afirmat Victor Ponta.
Autostrada care ne doare
Omul de afaceri Aurel Ilea a venit pregătit la întâlnire cu harta autostrăzii Piteşti – Sibiu. Nu a fost lăsat decât câteva minute să vorbească, nu a reuşit cu Ponta, ci cu Dragnea, iar când a început să spună că în luna martie a cestui an chiar Victor Ponta îl asigura că autostrada se va face, Dragnea l-a pasat rapid spunându-i că „chiar se va face”, şi plecând apoi mai departe.
De altfel, Victor Ponta a vorbit despre acest tronson la Mioveni, acolo unde a fost sâmbătă înainte să ajungă la Curtea de Argeş. „Am stabilit foarte clar că în Programul Operaţional de Transport, pe care Guvernul îl va aproba până la sfârşitul acestui an în baza Master-Planului de Transport, segmentul Piteşti-Sibiu este trecut ca segment de autostradă. Vă spun acest lucru în calitate de prim-ministru, nu în calitate de candidat la preşedinţie, pentru că un preşedinte în România nu face autostrăzi. Poate să le promită, dar le promite degeaba. Autostrăzile sunt făcute de către Guvern, în baza finanţărilor europene, iar includerea segmentului Piteşti-Sibiu în master-plan ca autostradă permite finanţarea europeană.
Repet, această promisiune nu are legătură cu campania, pentru că ştiu că dacă ajung preşedinte nu o să pot să fac autostrăzi. Dar are legătură cu master-planul pe care domnul ministru l-a prezentat, (…) şi pe care Guvernul îl va aproba ca program Operaţional de Transport în noiembrie-decembrie. Va prevede foarte clar regim  de autostradă, va prevede finanţarea în două faze, pentru drum expres în prima fază, cu tot cu expropriere, studiu de fezabilitate pentru autostradă şi imediat ce avem finanţarea finală, ca autostradă. Important este să începem”, a declarat Victor Ponta.
După vizita la spital, delegaţia s-a deplasat la Mănăstire, unde a participat la parastasul pentru Regele Carol I şi au fost depus coroane de flori la mormintele regilor Carol I şi Ferdinand, dar şi în capela unde este depus sicriul lui Carol al doilea, apoi au vizitat şantierul necropolei regale, obiectiv pentru care Guvernul a alocat de curând două milioane de lei. În curtea Mănăstirii, un mire şi o mireasă abia ieşiţi de la cununie, au făcut poza nunţii lor cu prim ministrul Victor Ponta între ei.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email