Viceprimarul Costinel Vasilescu a fost reales preşedinte al PNL Curtea de Argeş

Liberalii din municipiu au fost chemaţi vineri seara, discret şi pe tăcute, la adunarea generală de alegeri.Şedinţa se anunţa una cu potenţial de scandal, dat fiind faptul că la ultima întâlnire a liberarilor din municipiu au ieşit scântei. Vă reamintim că discuţiile în contradictoriu au pornit de la faptul că Mădălin Marinescu, consilier judeţean PNL, a adus o listă cu 72 de persoane care plătiseră cotizaţia la partid prin ordin de bancă. Marinescu, şi alţi liberali, i-au reproşat lui Vasilescu, printre altele, faptul că a „arestat” partidul şi că „nu e nimeni niciodată la sediu”. Date fiind aceste discuţii purtate la ultima adunare generală, la care au fost aleşi cei care au votat preşedintele organizaţiei judeţene, toată lumea se aştepta ca acel conflict să renască mai puternic la alegerea noii structuri de conducere a organizaţiei municipale.

Vremurile grele când Nicuţ a fost adus în partid

Vineri seara, la începutul şedinţei, preşedintele Vasilescu a prezentat raportul de activitate din 2004 şi până în prezent. „O să încep chiar mai de mult, îmi aduc aminte de vremurile grele când am reuşit să-l aducem pe fostul primar Gheorghe Nicuţ în partid”, a început viceprimarul raportul de activitate,  şi a continuat cu prezentarea procentelor obţinute la Curtea de Argeş la ultimele alegeri. „Suntem peste media pe ţară, în 2004 am luat 38% iar în 2008 32%. Am reuşit să păstrăm conducerea serviciilor publice, a Casei de Cultură, directorii câtorva şcoli sunt membrii noştri. Am reuşit să-i păstrăm datorită diplomaţiei noastre”. Viceprimarul a vorbit şi despre acţiunile organizate în ultimii 10 ani de Sf. Valentin, de 1 şi 8 Martie. „Mai avem de muncă. O să încercăm să cooptăm la conducere mai mulţi membri pentru ca şi efortul financiar să fie mai uşor”, a încheiat Costinel Vasilescu un raport de activitate pe care fostul preşedinte al PNL Argeş, Adrian Miuţescu, l-a caracterizat ca fiind „subţire” şi „ruşinos”.

„Când am adus zeci de miliarde în oraş nu deranjam, acum deranjez!”

Fostul deputat Adrian Miuţescu a făcut un adevărat rechizitoriu la adresa activităţii preşedintelui Vasilescu din ultimii ani. A vorbit despre cei 72 de cetăţeni, membri PNL în opinia sa, pe care Vasilescu nu îi lasă să voteze şi despre faptul că la Curtea de Argeş partidul a avut 500 de membri iar acum mai are 150. „Dacă dl. Vasilescu crede că prin această mascaradă de adunare va mai obţine funcţii de primar, de viceprimar sau de consilieri locali, se înşeală. Dacă dumneavoastră credeţi că vom mai ajunge acolo cu acest mod de lucru, vă înşelaţi. (…) Nu există un program cu care noi să putem câştiga alegerile. Ar trebui ca dl. Vasilescu să-şi depună mandatul, să nu mai candideze, pentru că nu merită. Cine crede că vom mai avea doi consilieri locali cu dl. Vasilescu preşedinte, se înşeală”. Miuţescu a ţinut să precizeze că nu îl interesează nicio funcţie. „Când am adus zeci de miliarde în oraş, nu deranjam, acum deranjez”, a încheiat Adrian Miuţescu.

„Miuţescu nu deranjează pe nimeni!”

Proaspătul preşedinte al PNL Argeş, Ioan Popa, i-a răspuns lui Adrian Miuţescu, spunând că acesta nu deranjează pe nimeni, şi că la conducerea organizaţiei judeţene, din care face parte şi fostul deputat, este o „echipă”. Nu a tranşat, însă, disputa pe tema celor care au plătit cotizaţia prin bancă, lăsându-i pe liberalii din municipiu să-şi rezolve problemele, chiar dacă el era poate singurul care putea face asta. Retorica preşedintelui Popa nu i-a mulţumit deloc e cei prezenţi care aşteptau lămuriri de la noul preşedinte.
Până la urmă s-a votat, iar Costinel Vasilescu a fost reales preşedinte al organizaţiei municipale a PNL, spre bucuria unora şi furia altora.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email