Vicepreşedintele PDl, Vasile Sabie „Primăria trebuie să ia parcarea înapoi!”

Problema parcării din vecinătatea mănăstirii a fost dezbătută pe larg în paginile ziarului nostru. După cum aţi aflat din numărul nostru de ieri, un scandal a izbucnit din nou, iar victime au fost comercianţii care aveau tarabe pe lângă albia râului, comercianţi care au fost nevoiţi să plece de acolo, la „îndemnul” reprezentanţilor Arhiepiscopiei.
Comerţul civilizat pare să fie doar un vis frumos la Curtea de Argeş, imposibil de pus în practică, cel puţin de actuala administraţie publică locală, e de părere Vasile Sabie, vicepreşedinte al PDL.
Discuţii vechi, necazuri, la fel
Vasile Sabie a fost consilier local PSD până de curând, când şi-a dat seama că nu mai poate da ochii cu cetăţenii oraşului din cauza promisiunilor pe care le-a făcut în campanie şi care nu puteau fi puse în practică. „Problema cu dl. primar e că nu colaborează. Dacă ar colabora cu toţi cei care au idei şi soluţii pentru unele probleme, măcar, lucrurile ar merge mult mai bine în oraşul acesta”, e de părere Sabie.
În chestiunea parcării de la Mănăstire, problema e aceeaşi. „Parcarea a fost a administraţiei publice locale şi s-a spus că nu s-a încasat niciun leu niciodată. Cum s-a putut întâmpla aşa, nu înţeleg. Am întrebat de mai multe ori despre asta în şedinţele de Consiliu Local dar nu am obţinut niciun răspuns”, declară Vasile Sabie. Reprezentanţii Arhiepiscopiei au scos bani în anul în care au folosit parcarea, fără să plătească ceva la Primărie. Acum, pentru că s-a dispus intrarea în legalitate cu acele construcţii de lemn pe care începuseră să le ridice cei de la Arhiepiscopie, au apărut supărările şi comercianţii au fost nevoiţi să se întoarcă pe trotuar.
„Avem nevoie de spaţii civilizate de comerţ!”
Consiliul Local a dat în folosinţă gratuită parcarea, cu condiţia modernizării ei în baza unui proiect aprobat de „Parlamentul” local. Nu s-a întâmplat aşa. „Primăria trebuie să-şi ia parcarea înapoi, pentru că oricum nu au fost respectate condiţiile – să o asfalteze, să construiască acolo spaţii comerciale aspectuoase”, crede vicepreşedintele PDL. În opinia sa, Primăria trebuie să amenajeze astfel de spaţii pentru un comerţ civilizat. „Avem nevoie de căsuţe turistice în care să se vândă suveniruri, aşa cum sunt pete tot în lume, Primăria trebuie să le construiască, apoi să le închirieze comercianţilor, şi aşa va reuşi să scoată şi bani”, afirmă Vasile Sabie.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email