Veştile bune ale începutului de an

Numai veşti bune am primit pentru acest început de an la Curtea de Argeş – licitaţia pentru asfaltarea şoselei de centură a fost contestată pentru a cincea oară, iar dacă traseul achiziţiei publice va fi acelaşi ca anul trecut, înseamnă că poate în 2016 vom avea strada 1 Decembrie şi sensul giratoriu circulabile, apa se scumpeşte, în ciuda opoziţiei, cel puţin la nivel declarativ, a edililor, câinii vor fi din ce în ce mai mulţi pe străzi, programul de lucru al societăţii de salubritate publică a încăput pe o foaie A4, iar cel al Serviciului Public nu a fost nici măcar stabilit şi votat de Consiliul Local, etc. Acestea sunt câteva dintre veştile „bune” ale începutului de an la Curtea de Argeş.
Se spune, administraţia locală o spune, de fapt, că vor fi bani mai mulţi la buget, şi ne promite că va asfalta Bulevardul. Nici nu vreau să mă gândesc cam cât ar dura procedura de achiziţie publică pentru lucrările de asfaltare, având în vedere experienţa ultimelor licitaţii pentru lucrări la Curtea de Argeş. Dacă pentru marea asfaltare a fost nevoie de mai mult de doi ani iar pentru centură probabil că cel puţin la fel de mult, logic ar fi ca şi pentru Bulevard să dureze cam tot atât.
Să fim optimişti, însă. Poate niciunul din toate aceste lucruri nu se va întâmpla, poate dl. primar îl va îndupleca pe dl. Bolovan, şeful Aquaterm, să nu crească tariful la apă, poate dl. Nastea cel bătrân, de la Salubritate, va găsi mijloace pentru a cumpăra un amărât de aspirator stradal renunţând astfel la penibilele mături, fie ele şi de plastic, poate dl. Ghiţă, bossul Serviciului Public de Gospodărie Comunală, va cârpi gropile din asfalt şi va turna un covoraş pe ici pe colo, poate, poate.
Cred că 2014 va fi un an interesant chiar şi la Curtea de Argeş, acolo unde întoarce trenul şi se opresc maşinile. Până la alegerile din primăvară se va tranşa soarta USL, iar la noi în oraş, chiar dacă sunt aceiaşi oameni pe care îi ştim, tot va fi interesant de urmărit ce poziţii vor lua, ce posturi vor pierde sau vor câştiga, cum se va schimba retorica în funcţie de apropierea de un alt partid şi îndepărtarea de un altul.
La Curtea de Argeş va fi circ, cu siguranţă, în ciuda faptului că toţi oamenii politici, câţi sunt şi cum sunt ei la noi în oraş, declară că îi interesează doar administrarea urbei şi problemele cetăţenilor. Să vedeţi câţi se vor ridica, cu pretenţii cu tot, pentru un post mai călduţ, pentru o lucrare pe bani  mai mulţi, pentru o afacere mai răsărită. Dacă la capitolul circ vom sta bine, nu ştiu cu pâinea cum ne vom descurca. Micile fabrici îşi dau duhul, altele nu se înfiinţează, marile firme fac economii, iar veştile „bune” nu se opresc aici. Să fim, însă, optimişti, dar conştienţi că prea mult optimism strică. Sau se numeşte altfel.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email