Versuri în toate limbile şi concerte la Festivalul „Nopţile de poezie”

 
Muzeul Municipal din Curtea de Argeş a găzduit, vineri, ceremonia de deschidere a Festivalului Internaţional „Nopţile de poezie”, care se află la cea de-a XIII- a ediţie. Astfel, la ora 10:00, în sala multifuncţională a Muzeului Municipal a avut 

loc deschiderea expoziţiei de carte a Editurii Academiei Orient- Occident, dar şi lansarea câtorva cărţi ale participanţilor la acest eveniment. „Avem multe lucruri de făcut astăzi. Avem în sala de alături o mică parte din cărţile editate de editura Academiei Orien-Occident şi am convingerea că şi dumneavoastră, cei prezenţi, veţi fi în biblioteca noastră. În cadrul expoziţiei puteţi vedea şi câteva fotografii realizate de artistul Teodor Dădălău, care ne-a asigurat că va fi prezent”, a spus Carolina Ilica, director artistic al festivalului. Programul festivalului a continuat cu prezentarea antologiei numită sugestiv „Poesys 13”, care este un volum plurilingv. 

Tema festivalului – „1001 de nopţi”

„De 13 ani de zile la festivalul nostru se adună alţi şi alţi poeţi, care au culturi diferite şi care doresc să lase un document ca dovadă a prezenţei dumnealor aici. Unul dintre cele mai bune documente este cuvântul scris. Cartea rămâne o piesă de tezaur pentru viitorul muzeu al festivalului, unde vă veţi regăsi. Tema din acest an a festivalului este 1001 de nopţi”, a spus Carolina Ilica. Seara s-a încheiat cu un recital poetic şi cu un concert extraordinar de muzică tradiţională românească. Sâmbătă, la ora 17:00, invitaţii Festivalului Internaţional „Nopţile de poezie”, au fost oaspeţii Casei de Cultură „George Topârceanu”, unde a avut loc deschiderea expoziţiilor de pictură realizate de Paula Barbu şi Lucian Cioată. 
Astăzi se decernează premiile Academiei Orient-Occident 
„Am ajuns în a IV- a zi a festivalului şi îi mulţumesc domnului director Cristian Mitrofan pentru sprijinul acordat în organizarea festivalului. Vă invit în continuare să ascultaţi un recital extraordinar de lieduri susţinut de Rita Dahl, la voce, din Finlanda şi Gheorghiţa Marinescu din Piteşti, care va acompania la pian. De asemenea, le mulţumesc şi artiştilor Paula Barbu şi Lucian Cioată pentru organizarea expoziţiei”, a spus Dumitru M. Ion, preşedintele festivalului. Conform programului festivalului, astăzi, la ora 13:00,  la Sala Meşterul Manole de la Palatul Arhiepiscopal din Curtea de Argeş va avea loc o recepţie oferită de Prea Sfinţitul Calinic, Arhiepiscopul Argeşului şi Muscelului la care vor participa toţi invitaţii. La ora 19:00, în Sala Basarabilor de la Muzeul Municipal va începe ceremonia decernării premiilor Academiei Internaţionale Orient- Occident, urmată apoi de închiderea Festivalului Internaţional „Nopţile de poezie”. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RSS
Follow by Email