Vernisaj la Muzeul Municipal

Muzeul Municipal Curtea de Argeş a găzduit, luni după-amiază, vernisajul unei expoziţii de pictură realizată de artistul plastic Jean Duţă. Însă, pe lângă lucrările realizate de acesta, pe simezele instituţiei au mai fost expuse tablouri care aparţin artiştilor plastici Tudor Meiloiu, Ştefan Pelmuş, Nicolae Ciochină, Eugeniu Barău sau Marcel Chirnoagă.
La eveniment au fost prezenţi Ştefan Dumitrache, manager Muzeul Municipal, deputatul Mihai Deaconu, consilierii locali Gheorghe Nicuţ, Constantin Panţurescu şi Gabriel Jubleanu, artistul plastic Traian Duţă, academicianul Gheorghe Păun, Aurel Ilea, muzeograful Gabriel Moisescu, dar şi alţi iubitori de artă din municipiul nostru şi nu numai.
„Mă bucur că ne întâlnim pentru a doua oară în această lună la Muzeul Municipal, pentru a deschide o nouă expoziţie. Pentru aceasta se face din nou vinovat artistul Jean Duţă, care ne-a adus o serie de lucrări deosebite, care mi-au plăcut foarte mult”, a declarat Ştefan Dumitrache în deschiderea evenimentului.
Toţi cei prezenţi au apreciat calitatea lucrărilor, dar şi tehnica prin care acestea au fost realizate. De asemenea, aceştia l-au felicitat pe artistul Jean Duţă pentru prima expoziţie personală pe care a organizat-o la Muzeul Municipal. „Felicitări! Sunt încântat de ceea ce văd aici. Îmi plac foarte multe lucrările, dar mai ales tot ce este legat de peisaj. În această expoziţie se vede valoarea sa de artist”, a spus maestrul Traian Duţă.
Lucrările expuse la Muzeul Municipal au fost create de Jean Duţă de-a lungul timpului, cel mai vechi tablou fiind realizat în anul 1979. De asemenea, la rândul său, artistul le-a mulţumit tuturor celor care au participat la vernisaj. „Vă mulţumesc că aţi venit şi sper să vă bucuraţi de aceste lucrări. Totodată, vreau să remarcaţi că am expus aici şi cinci lucrări care aparţin unor artişti de mare valoare. Din păcate, Marcel Chirnoagă nu mai este printre noi, dar eu mă bucur că am putut să aduc o lucrarea de-a sa, pentru că mai greu puteţi vedea tablouri de-ale sale”, a spus Jean Duţă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RSS
Follow by Email