Vernisaj inedit la Centrul de Cultură şi Arte „George Topîrceanu”. Ioana Duţă a oferit un altfel de mărţişor argeşenilor

La Centrul de Cultură şi Arte „George Topîrceanu” a avut loc, zilele trecute, vernisajul expoziţiei de arte plastice intitulată „Mărţişor – body and spirit”, realizată de tânăra artistă Ioana Teodora Duţă. La evenimentul ce a fost inclus în cadrul „Festivalului Primăverii” au participat Cristian Mitrofan, viceprimarul municipiului, Simona Hirică, managerul instituţiei gazdă, maestrul Traian Duţă, dar şi numeroase personalităţi locale. De altfel, vernisajul Ioanei Duţă a stabilit un record de participanţi la un astfel de eveniment organizat în municipiul Curtea de Argeş.

Body-painting-ul, cel mai apreciat moment

Aşa cum ne-a obişnuit deja, Ioana Duţă a organizat şi de această dată un vernisaj inedit, cu multe surprize ce au fost apreciate de cei prezenţi. Astfel, pe lângă lucrările realizate în ulei pe pânză, artista a expus şi o serie de picturi realizate pe tricouri. Însă, punctul de atracţie a fost body-painting-ul. Participanţii au putut admira trei modele pe care Ioana le-a pictat într-un mod excepţional. „Un eveniment cu totul şi cu totul special, marca Ioana Teodora Duţă. Din nou tânăra artistă ne-a oferit mai multe surprize cu această colecţie complexă de lucrări, mai ales cu cele trei modele de body-painting. O felicit pentru tot ceea ce a făcut pentru oraşul nostru. O cunosc de mult pe Ioana şi încă de la început i-am prezis un mare viitor în acest domeniu. Mă bucur că nu m-am înşelat. Pot spune că a fost unul dintre cele mai frumoase mărţişoare ce a fost oferit argeşenilor. De asemenea, numărul mare de participanţi dovedeşte că este foarte iubită, atât ea cât şi familia sa de artişti”, a declarat Cristian Mitrofan.

Organizarea unor astfel de momente inedite nu a fost deloc uşoară, iar în ziua în care s-a desfăşurat vernisajul Ioana Duţă a petrecut mai multe ore în atelier pentru a pune la punct orice detaliu. „Am expus de această dată lucrări de grafică, pictură în ulei, pictură pe textilă, mai precis tricouri personalizate, dar am pregătit şi o prezentare de body-painting. Cele trei domnişoare au fost pictate chiar înaintea vernisajului. Coafura fetelor a fost realizată la salonul doamnei Bărbulescu, căreia vreau să îi mulţumesc pe această cale”, a declarat Ioana Duţă.

Totodată, artista a ţinută ca prin această expoziţie să ofere un „mărţişor” tuturor argeşenilor. „De această dată am vrut să expun ceva deosebit, să fie un altfel de mărţişor, care să placă argeşenilor. Mi-am dorit că această expoziţie să reprezinte o renaştere, o explozie de culoare şi cred că am reuşit acest lucru prin body-painting, cât şi prin celelalte lucrări. M-am gândit ca de fiecare dată să organizez vernisaje inedite, să mă desprind puţin de tiparul clasic şi să ofer altceva argeşenilor”, a mai spus Ioana Duţă.

Modele pictate de Ioana Duţă, în emisiunea lui Cătălin Măruţă

 

Pentru Ioana Duţă aceasta nu a fost prima oară când a realizat o prezentare de body-painting. Acum ceva timp, artista a pictat mai multe modele care au apărut în emisiunea prezentată de Cătălin Măruţă. „Am participat la Convenţia Internaţională de Tatuaje de la Bucureşti. A fost o experienţă inedită pentru mine. Am lucrat acolo timp de trei zile, unde am pictat tablouri, care erau de fapt o sursă de inspiraţie pentru cei care fac tatuaje. Însă, tot aici am făcut body-painting şi am pictat pe corpul unor fete. Apoi, am fost invitată să pictez pe corpul unor modele care au defilat la emisiunea lui Cătălin Măruţă. M-am bucurat foarte mult pentru că mi-am dat seama că munca mea este apreciată”, a spus Ioana Duţă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email