Verificaţi valabilitatea actelor de identitate! Fără buletin nu puteţi vota!

Pentru că a mai rămas mai puţin de o lună până alegerile prezidenţiale ce se vor desfăşura pe data de 2 noiembrie, conducerea Serviciului Public Comunitar Local de Evidenţă a Persoanelor (SPCLEP) Curtea de Argeş face un apel la cetăţenii din municipiul nostru şi din localităţile arondate să verifice valabilitatea documentelor de identitate. Astfel, argeşenii vor avea posibilitatea să îşi schimbe actele în timp util pentru a-şi putea exprima votul.
Potrivit reprezentanţilor SPCLEP, atât în municipiul nostru cât şi în comunele arondate încă sunt mai mulţi cetăţeni cu drept de vot care nu sunt intraţi în legalitate, deoarece nu şi-au înnoit actele de identitate expirate. „Conform statisticilor pe care le deţinem sunt foarte mulţi cetăţeni cu actele expirate. Îi rugăm pe această cale pe toţi argeşenii din Curtea de Argeş, dar şi din cele 15 comune pe care le deservim, să verifice termenul de valabilitate al cărţilor de identitate. Se apropie şi alegerile prezidenţiale şi pentru a putea merge la vot argeşenii trebuie să aibă un act de identitate. De asemenea, oamenii trebuie să ştie că buletinele se pot schimba cu 6 luni înainte de expirarea termenului de valabilitate”, a declarat Melania Zarioiu, şeful SPCLEP Curtea de Argeş.
Totodată, reprezentanţii SPCLEP au anunţat şi care sunt actele necesare pentru preschimbarea buletinului: cererea pentru eliberarea actului de identitate, certificatul de naştere al solicitantului – copie; certificat de căsătorie – copie sau după caz hotărârea de divorţ definitivă şi irevocabilă; actul de spaţiu; titularul de ROL cu buletinul – unde este cazul; chitanţa reprezentând contravaloarea cărţii de identitate – 7 lei şi documentul cu care se face dovada achitării, în condiţiile legii, a taxei extrajudiciare de timbru – 4 lei.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email