Verificaţi valabilitate actelor de identitate ca să puteţi vota pe 25 mai!

Conducerea Serviciului Public Comunitar Local de Evidenţă a Persoanelor (SPCLEP) Curtea de Argeş solicită argeşenilor să-şi verifice valabilitatea documentelor de identitate, astfel încât să nu aibă surpriza de a nu putea participa la alegerile europarlamentare care vor avea loc pe data de 25 de mai.
Potrivit reprezentanţilor SPCLEP atât în municipiul nostru cât şi în comunele arondate există încă mai mulţi cetăţeni cu drept de vot care nu sunt intraţi în legalitate deoarece nu şi-au înnoit actele de identitate expirate. „Noi am fost întotdeauna la dispoziţia cetăţenilor şi vom fi în continuare. Îi rugăm pe această cale pe toţi cetăţenii din Curtea de Argeş, dar şi din cele 15 comune pe care le deservim să verifice termenul de valabilitate al cărţilor de identitate. Se apropie şi alegerile europarlamentare şi pentru a putea merge la vot argeşenii trebuie să aibă un act de identitate. De asemenea, oamenii trebuie să ştie că buletinele se pot schimba cu 6 luni înainte de expirarea termenului de valabilitate. Conform statisticilor pe care le avem sunt foarte mulţi argeşeni cu actele expirate”, a declarat Melania Zarioiu, şeful SPCLEP Curtea de Argeş.
Actele necesare pentru preschimbarea buletinului sunt următoarele: cererea pentru eliberarea actului de identitate, certificatul de naştere al solicitantului – copie; certificat de căsătorie – copie sau după caz hotărârea de divorţ definitivă şi irevocabilă; actul de spaţiu; titularul de ROL cu buletinul – unde este cazul; chitanţa reprezentând contravaloarea cărţii de identitate – 7 lei şi documentul cu care se face dovada achitării, în condiţiile legii, a taxei extrajudiciare de timbru – 4 lei. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email