Veniturile totale ale bugetului local sunt de 19 milioane de euro

Municipiul Curtea de Argeş are oficial buget de săptămâna trecută, după ce Consiliul Local l-a votat. Bugetul local este construit pe două secţiuni, secţiunea de funcţionare, care acoperă finanţarea cheltuielilor curente pentru realizarea competenţelor stabilite de lege, şi secţiunea de dezvoltare, care se referă la implementarea politicilor de dezvoltare locală. Excedentul anilor trecuţi aferent bugetului local, în sumă de 7.963.000 lei a, fost cuprins în sursa de finanţare a secţunii de dezvoltare pe acest an.

Veniturile totale prevăzute în bugetul local din anul 2020 sunt în sumă de 91.195.740, şi sunt formate din – venituri proprii -38.842.000 lei (impozite şi taxe pe proprietate, venituri din capital, venituri din proprietate, cote defalcate din impozitul pe venit), sume defalcate din TVA pentru finanţarea cheltuielilor descentralizate, sume defalcate din TVA pentru echilibrarea bugetelor locale.

„La capitolul investiţii nu e bugetat trimestrul 4”, a remarcat liberalul Mădălin Marinescu la şedinţa la care a fost votat bugetul. „Fiecare trebuie să ia măsuri, să economisească, trimestrul 4 se finanţează din economiile pe care le face fiecare instituţie”, a explicat directorul economic al Primăriei, Gheorghe Florescu. Liberalii au întrebat din nou despre zona de nord a oraşului. „De acolo vine 60% din buget, din veniturile locale, nu putem face nimic pentru cei de acolo”, a întrebat Marinescu, iar primarul Panţurescu i-a spus că se va schimba reţeaua de apă şi apoi se va reface asfaltul. „Suntem uşor sceptici cu realizarea acestui buget”, a mai afirmat Mădălin Marinescu, iar la vot consilierii liberali s-au abţinut. De altfel cinci aleşi locali nu au votat bugetul pentru că nu aveau voie, având legături directe cu Primăria.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RSS
Follow by Email