Veniturile Muzeului au scăzut în ultimii cinci ani

Paradoxal, veniturile Muzelui Municipal au scăzut continuu în ultimii cinci ani, deşi numărul turiştilor a tot crescut, cel puţin în rapoartele făcute de primarul Diaconu. Scăderea este pusă pe seama faptului că Cetatea Poienari a trecut în 2010 în patrimoniul Consiliului Judeţean, deşi probabil că nu de la Cetate veneau cei mai mulţi bani.
Potrivit planului de management al noului manager al Muzeului, Ştefan Dumitrache, în ultimii cinci ani Muzeul nu a avut niciun proiect, iar banii încasaţi din activitatea de bază au scăzut dramatic. Astfel, dacă în 2008 instituţia a încasat 101.000 de lei din vânzarea biletelor cu preţ întreg şi cu preţ redus, în 2009 suma a crescut puţin şi a ajuns la 109.000 de lei, iar din 2010 a tot scăzut – la 101.000 lei, la 56.000 de lei în 2011 şi la 42.000 de lei în 2012.
Printre punctele slabe ale instituţiei, descoperite de manager, se numără „cercetarea insuficientă a pieselor muzeistice”, ultima operaţiune de clasare fiind făcută în urmă cu 30 de ani, faptul că celebra Casă Norocea se află pe o stradă laterală, „greu de identificat de către un public neinformat”, neexistând indicatoare, precum şi faptul că două dintre calculatoarele Muzeului sunt „depăşite tehnic şi oferă un nivel de performanţă foarte scăzut”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email