Vasile Sabie, şeful PDL crede că, pentru a sprijini întreprinzătorii, „Trebuie scăzute chiriile pentru spaţiile de pe domeniul public!”

„În aceste vremuri de criză, administraţia locală trebuie să adopte grabnic o serie de măsuri să sprijine agenţii economici locali, cu precădere pe cei din categoria întreprinzători mici şi medii care se confruntă cu probleme financiare care pot conduce la închiderea unor afaceri şi dispariţia unor locuri de muncă”, e de părere Vasile Sabie, preşedintele PDL Curtea de Argeş. El spune că este important să se realizeze acest lucru pentru că societăţile comerciale sunt generatoare de taxe şi impozite la buget şi, cel mai important, de locuri de muncă pentru concitadinii noştri. „Voi  propune adoptarea în Consiliului Local a unor astfel de măsuri. Unele se referă la diminuarea chiriei pentru spaţiile închiriate pe domeniul public sau privat al oraşului corelată cu menţinerea locurilor de muncă existente sau crearea altora”, declară Sabie. Alte măsuri pe care le are în vedere se referă la menţinerea la acest nivel a taxelor şi impozitelor locale, iar acolo unde este posibil chiar diminuarea lor, şi atragerea unor investitori de anvergură care mai bine de cinci ani au ocolit Curtea de Argeş şi care să reprezinte o rezolvare a somajului care riscă să se accentueze.
 „Pentru numeroşii argeşeni care îşi câştigă existenţa din activitatea comercială pe segmentul de pieţe, târguri şi sărbători locale şi periodice voi veni cu propunerea ca cei care au înregistrarea fiscală pe raza localităţii noastre să beneficieze de reducerea chiriei pentru standul sau spaţiu ocupat la jumătate faţă de cei din alte localităţi. Pentru cei care consideră propunerea o discriminare, m-am documentat, şi legea permite, astfel de măsuri fiind luate şi în alte municipii”, precizează preşedintele PDL Curtea de Argeş.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email