Vasile Sabie, despre schimbul de terenuri dintre Primărie şi omul de afaceri Cosmin Zarioiu: „Primăria dă aer şi ia pământ la schimb!”

Consiliul Local Curtea de Argeş a finalizat schimbul de terenuri între municipalitate şi omul de afaceri Cosmin Zarioiu, cel care deţine 220 de metri pătraţi pe strada 1 Decembrie, lângă Lidl, teren care a fost împrejmuit cu gard câteva zile. La şedinţa ordinară a lunii iulie, şedinţă care a avut loc marţi după amiază, Consiliul Local a aprobat schimbul terenului în suprafaţă de 220 de metri pătraţi, situat pe strada 1 Decembrie, cu o valoare de 9680 de euro, aflat în proprietatea SC C&G Rentals Partners SRL, cu platforma betonată în suprafaţă de 190 de metri pătraţi situată pe strada Traian şi care aparţine domeniului privat al municipiului, cu o valoare de 8892 de euro. Contractul de schimb va fi semnat de primarul Nicolae Diaconu.
Vă reamintim că în urmă cu câteva luni, intrarea spre strada Barajului a devenit aproape imposibilă din cauza gardului cu care Zarioiu şi-a împrejmuit proprietatea pe care o schimbă acum cu Primăria. Primarul a negociat cu omul de afaceri un schimb de terenuri, iar planul iniţial era ca acesta să primească teren pe strada Eroilor, lângă benzinăria Lukoil. Între timp proprietarul SC C&G Rentals Partners SRL s-a răzgândit şi a vrut ca Primăria să-i dea platforma betonată de la intrarea în piaţă, platformă pe care o avea în concesiune.
„De ce nu am cumpărat terenul când a fost scos la vânzare?!!”
Cosmin Zarioiu a cumpărat terenul de la Foresta, suprafaţa fostei căi ferate, iar reprezentanţii administraţiei publice locale, aceiaşi de acum, au refuzat atunci oferta de vânzare făcută direct către municipalitate de SC Foresta, pe motiv că nu sunt bani, şi s-a pierdut astfel singura posibilitate ca strada 1 Decembrie, şoseaua de centură a municipiului, să fie lărgită. Acum, o mulţime de cetăţeni au cumpărat câte o bucăţică din traseul căii ferate şi fiecare face ce vrea pe terenul său.
„De ce nu am cumpărat noi terenul de la Foresta, şi acum nu mai aveam problemele astea!”, a spus Vasile Sabie la şedinţa de marţi, iar primarul i-a răspuns că preţul cerut era mare. Până la urmă, aleşii locali au votat schimbul de terenuri, iar Sabie a subliniat – „E o afacere bună pentru noi. Dăm aer şi luăm pământ!”, aluzie la faptul că sub platforma betonată pe care a primit-o Zarioiu nu e nimic, doar pârâul Valea Doamnei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RSS
Follow by Email