Vară la sfârşitul toamnei


Fenomenele meteo au devenit extreme, cel puţin comparativ cu anii anteriori, atunci când cele patru anotimpuri erau bine conturate. De ceva timp avem parte de veri caniculare şi de ierni geroase. Vremea a făcut mereu cum a vrut ea, iar românii sunt oarecum în ceaţă când se gândesc la cum va fi vremea în ziua următoare. După câteva zile în care au tremurat de frig, temperaturile ridicate i-au făcut pe argeşeni să iasă din locuinţe în parcuri. Aşa că,  locuitorii municipiului nostru au lăsat deoparte hainele groase şi au ieşit cu mic, cu mare la o plimbare pe străzi, în parcuri şi la terase. 
Patronii restaurantelor sau barurilor cu terasa au profitat şi ei de vremea frumoasă şi au scos mesele şi umbrelele la soare, în aşteptarea clienţilor. Vremea caldă i-a făcut pe unii să se mai gândească înainte să închidă terasele  pe care le deţin, din cauza înaintatei zile din calendar. Şi bine au făcut pentru că vânzările au mers foarte bine, iar profitul a fost în creştere. „Am ieşit cu copiii pe afară, la aer, pentru că este foarte plăcut şi sănătos să stăm la soare. Copiii s-au bucurat cel mai mult de vremea frumoasă. Au fost foarte încântaţi să bea un suc la terasa de pe bulevard”, a spus Raluca, mamă a doi copilaşi.

De la copii la bătrâni, toţi s-au bucurat de soare

 Parcurile din Curtea de Argeş au răsunat de ţipetele de bucurie ale copiilor care s-au jucat ori s-au dat în leagăne. În timp ce părinţii sau bunicii au preferat parcurile special amenajate cu locuri de joacă pentru prichindeii lor, tinerii, şi nu numai, au împânzit terasele situate pe bulevard.  Îmbrăcaţi foarte lejer, cu un tricou şi un pulover sau chiar la mânecă scurtă, oamenii s-au bucurat de o zile veritabile de vară. Bunicii au găsit motiv să îşi scoată nepoţii la plimbare în soare, astfel încât ambele trotuare ale bulevardului Basarabilor era plin cu cărucioare cu copii. Cei care nu au reuşit să prindă un loc liber pe terasa s-au aşezat pe băncile instalate de municipalitate prin oraş, bucurându-se de razele calde de soare şi au stat ore în şir la discuţii cu prietenii. „Nu puteam rata o asemenea zi însorită stând în faţa televizorului. Mi-am luat nepoata şi am ieşit să ne plimbăm, după atâta stat în casă ne-a picat foarte bine o asemenea ieşire”, a spus o argeşeancă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RSS
Follow by Email