Vânzările în târgul second-hand au scăzut foarte mult


Au trecut trei luni de zile de când târgul de haine second-hand s-a mutat în noua locaţie, care a fost stabilită în locul unde se desfăşura târgul de cereale. Astfel, am decis să mergem în târg pentru a vedea cum îşi desfăşoară comercianţii activitatea în această locaţie, dar şi ceea ce spun argeşenii care vin frecvent în târg despre condiţiile de aici. Pe la ora 11.00, în târgul second-hand erau doar câţiva argeşeni care încercau să găsească hainele de care aveau nevoie, în grămezile aşezate pe saci de plastic, direct pe marginea drumului, iar câţiva negustori îşi întindeau marfa. Alţii care au venit mai devreme au început să îşi strige oferta: „Două bucăţi la un leu la grămadă şi două la cinci lei, ce e pe masă”. În târg nu mai este agitaţia de altădată.

„Venim aici pentru câteva zeci de lei”

 „Vine lume puţină în târg, să ştiţi, nu mai este ca acolo în centru. Vânzarea merge foarte prost şi vă spun că lumea vine şi se uită mai mult. Acum şi un leu pe bucată li se pare mult. Noi ce să mai zicem? Trebuie să ne întreţinem şi noi cu ceva”, se plânge un comerciant din Curtea de Argeş. În ultima perioadă numărul negustorilor care vin în târg a scăzut foarte mult. „Păi să ştiţi că mulţi au renunţat să mai vină aici la Curtea de Argeş. Ce să facă, să vină aici degeaba? Stau şi dorm noaptea aici pentru câteva zeci de lei. E greu”, spune R. M., din Râmnicu Vâlcea. Şi reprezentanţii Serviciului Public Pieţe, Târguri şi Oboare (SPPTO) se plâng că numărul comercianţilor a scăzut foarte mult. „Nu sunt mulţumită de numărul negustorilor prezenţi. Noi ne-am făcut datoria şi am amenajat spaţiile, dar din păcate vânzarea este foarte slabă, lumea nu mai vine pentru că nu sunt bani. E drept că suntem afectaţi şi de criza economică. Vă spun că numărul negustorilor care vin de la Râmnicu Vâlcea s-a redus la jumătate, pentru că mulţi dintre ei au ales să plece în afară în această perioadă de vară. Sunt perioade în care vine mai multă lume, cum a fost săptămâna trecută, dar şi zile în care vânzarea merge foarte prost”, ne-a explicat Ana Hiru, directorul SPPTO.

„În târg găseşti haine de calitate şi ieftine”

 Însă, există în târg şi negustori mai optimişti, care sunt convinşi că vânzările vor merge mai bine în perioada următoare. „Eu am clienţii mei care sunt sigur că vor veni şi aici. Dacă le oferi oamenilor marfă de calitate e imposibil să nu vină. E drept că va trece o vreme până când se vor învăţa să vină aici, dar sunt sigur că vor merge bine lucrurile. Dar, oricum nu se compară vânzarea care era înainte cu ceea ce este acum”, spune Daniel, un alt comerciant. Argeşenii care vin săptămânal în târg spun că s-au obişnuit cu această nouă locaţie şi vor continua să-şi cumpere haine de aici. „Nu contează unde este târgul, eu voi veni pentru că aici găsesc haine ieftine şi chiar de calitate. Vă spun eu că în niciunul din magazinele din oraş în care se vând haine noi, nu se găsesc haine de calitate ca aici. Pe mine nu mă deranjează că s-a mutat aici târgul, chiar mă bucur, pentru că sunt condiţii mai bune. În partea cealaltă în perioada de iarnă sau după o ploaie mai serioasă se făceau bălţi şi noroi. Numai cu cizme de cauciuc puteai să intri în târg”, spune Marian Mihai, din Curtea de Argeş.

Ana Hiru e mulţumită

Nici comercianţii care vând haine noi şi care sunt amplasaţi în aceeaşi zonă nu sunt mulţumiţi de vânzările realizate. „Uitaţi-vă şi dumneavoastră câte persoane sunt acum în târg. În ultima vreme, vânzările merg foarte prost şi de abia ne descurcăm. Nu ştiu ce vom face”, spune Marcel P., din Curtea de Argeş. Cu toate acestea reprezentanţii SPPTO sunt mulţumiţi de nivelul încasărilor realizate în târgul second-hand. „Vă pot spune că sunt suficiente încasările realizate, dar ar putea fi şi mai bine. Totul depinde de cum merge vânzarea şi de numărul comercianţilor din târg. În perioada bâlciului de Sfânta Maria vom încerca să comasăm toţi comercianţii în zona respectivă. Vom stabili spaţiile pentru parcul de distracţie şi vom amenaja aleea principală”, a mai spus Ana Hiru.  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RSS
Follow by Email