Vânzarea căpşunilor murdare în piaţă e amendată cu un milion!

„Este interzisă aducerea în piaţă în vederea comercializării a produselor agroalimentare murdare, alterate sau necorespunzătoare calitativ, amenda fiind cuprinsă între 60 şi 100 de lei”, prevede Regulamentul de funcţionare a pieţelor din Curtea de Argeş adoptat de Consiliul Local în 2010. Printre sancţiunile trecute în acest document se numără şi cea pentru „comercializarea produselor agroalimentare şi a altor produse pe trotuarul domeniului public, străzi sau în orice zonă de altă natură destinată folosinţei publice, cu excepţia celor administrate special”. Amenda în acest caz este de 100 – 150 de lei.

În 2016, şeful Serviciului Public Pieţe, Târguri şi Oboare (SPPTO), Marin Florea, a prezentat Consiliului Local spre aprobare un alt Regulament de organizare si funcţionare al pieţelor la care a lucrat de când a fost numit în funcţie, de câţiva ani buni, conform propriei declaraţii. Noul Regulament, care seamănă cu precedentul, are şi un capitol cu sancţiunile pe care administraţia pieţelor trebuie să le aplice.

Astfel, dacă maşinile care aprovizionează comercianţii murdăresc sau poluează zona pieţei aceştia sunt amendaţi cu 30 – 60 de lei. Sunt interzise comercializarea şi consumul de băuturi alcoolice în incinta pieţei, amenda pentru nerespectarea acestei prevederi cuprinsă între 100 şi 500 de lei.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email