Vânătorii de munte pleacă din nou în Afganistan

Ceremonia militară de plecare în misiune în Afganistan a militarilor Batalionului 33 Vânători de Munte “Posada” are loc astăzi în prezenţa ministrului apărării naţionale, Gabriel Oprea, şi a şefului Statului Major General, amiral dr. Gheorghe Marin, la sediul unităţii din Curtea de Argeş, se arată într-un comunicat remis redacţiei noastre din partea unităţii militare.
La activitate au fost invitaţi, alături de familiile militarilor, personal diplomatic american acreditat la Bucureşti, reprezentanţi ai administraţiei publice locale, veterani de război, cadre militare în rezervă şi în retragere.
Militarii din Curtea de Argeş, aflaţi la a doua misiune în acest teatru de operaţii, îşi vor desfăşura activitatea, timp de şase luni, în provincia Zabul.
Vânătorii de munte argeşeni vor prelua misiunile de la militarii Batalionului 280 Infanterie din Focşani, printre sarcinile pe care le vor îndeplini numărându-se securizarea ariei de responsabilitate, executarea de operaţii militare împreună cu forţele afgane, operaţii de ajutor umanitar, misiuni de patrulare şi de escortă convoaie, precizează materialul citat.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email