Vânătorii de Munte în exerciţiu la munte


Ieri timp de o oră, vânătorii de munte din cadrul Unităţii Militară 01042 au efectuat un exerciţiu tactic, la care s-a folosit muniţie de manevră. Exerciţiul a fost organizat pe drumul care face legătura între localitatea Căpăţâneni şi Barajul Vidraru. Pentru o bună desfăşurare a acţiunii militarilor, traficul rutier pe DN7C a fost blocat timp de o oră pe ambele sensuri de mers. Circulaţia a fost restricţionată cu sprijinul a două echipaje de poliţie. La efectuarea exerciţiului au participat peste 50 de militari foarte bine pregătiţi.

Militarii au condus o delegaţie străină

„Militarii Batalionului 33 al Vânătorilor de Munte, condus de  locotenent colonel Costel Ionescu au organizat un exerciţiu pentru o delegaţie străină, sosită la Curtea de Argeş. Exerciţiul s-a desfăşurat în trei părţi. Prima parte a cuprins un exerciţiu de alpinism: căţărare, coborâre, traversare de persoane şi materiale. În a doua parte a avut loc prezentarea materialelor şi a echipamentelor vânătorilor de munte, iar în ultima, la final, s-a desfăşurat un alt exerciţiu cu tematica – Plutonul vânătorilor de munte în ambuscadă”, a declarat lt. col. Costel Ionescu, comandantul Unităţii Militare 01042.
Exerciţiul efectuat de militari a decurs conform planului iniţial, fără nicio problemă de organizare. „Şeful delegaţiei străine a apreciat în mod deosebit nivelul de pregătire al militarilor, profesionalismul acestora şi spiritul de ecghipă de care au dat dovadă”, a adăugat comandantul Costel Ionescu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RSS
Follow by Email