Vânătorii de munte au puști vechi de 40 de ani

Marţi, în Piaţa Centrală de la Biserica Domnească din municipiul Curtea de Argeş, au avut loc o serie de manifestări prilejuite de aniversarea a 100 de ani de la înfiinţarea trupelor de Vânători de Munte din Armata României.

Manifestările au început cu prezentarea onorului și trecerea în revistă a detașamentului, au continuat cu intonarea imnului, slujbă religioasă, discursuri. Au fost prezenți la sărbătoarea vânătorilor de munte președintele Consiliului Județean, Dan Manu, subprefectul Emilian Dragnea, primarul Constantin Panțurescu, mulți ofițeri, activi sau în rezervă, precum și o numeroasă delegație a PNL, din care au făcut parte președintele organizației județene, Iani Popa, Dănuț Bica, generalul Ioan Sîrbu, Lidia Constantinescu, ultimii doi fiind candidații liberalilor argeșeni pentru Camera Deputaților. La finalul ceremoniei a avut loc defilarea Detașamentului de Onoare.

 

Totodată, pe platoul din fața Bisericii Domnești a fost amenajată o expoziție de tehnică și armament, expoziție care a stârnit curiozitatea celor mici și mari. Doi copii s-au uitat minute în șir pe țeava unei mitraliere, iar un domn a luat pe umăr un aruncător de grenade. Deși lustruite și în stare bună, armele păreau vechi. De altfel, puștile aveau ca an de fabricație 1976.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email