Valoarea Electroargeş s-a prăbuşit cu 27% într-o săptămână

Situaţia SC Electroargeş SA este atent monitorizată de specialiştii de pe Bursă, mai ales de când principalul acţionar, Cătălin Chelu, a ieşit din arest şi se poate ocupa în continuare de afaceri. Ziarul FInanciar dedică firmei din Curtea de Argeş spaţii ample, analizând ceea ce se întâmplă pe Bursă cu acţiunile Eelctroargeş, dar urmărind atent şi reacţiile acţionarilor, mari şi mici.
„Cătălin Chelu, unul dintre cei mai importanţi investitori de pe Bursă, a reuşit prin măsurile pe care le-a luat în doar câteva luni de când controlează producătorul de aparate electrocasnice Electroargeş din Curtea de Argeş să demoralizeze majoritatea acţionarilor, vânzările realizate de aceştia din urmă pe Bursă prăbuşind valoarea companiei cu 27% într-o săptămână”, scrie zf online.
„Am vândut ca să nu pierd tot!”
Potrivit jurnaliştilor de la Ziarul Financiar, „ultima iniţiativă care a stârnit reacţii adverse printre acţionarii de la Electroargeş a fost tăierea de pe listă a dividendelor, deşi compania înregistrase un profit record anul trecut, profiturile firmei fiind în prezent alocate pentru finanţarea achiziţiilor de participaţii la alte companii aşa cum Chelu a procedat la majoritatea firmelor pe care le-a preluat”.
Publicaţia menţionată citează un mic acţionar speriat de evoluţia situaţiei, care spune că a vândut ca să nu piardă tot. „Nu mai am vreo certitudine că acţiunile mele vor mai avea vreodată valoare. Firmele din grupul care controlează compania nu acordă dividende şi n-am văzut niciuna care să explodeze ca business. Am vândut ca să nu pierd tot. Au venit la sfârşitul anului şi n-au niciun merit la profitul anului trecut şi trebuia să fie puţin mai moderaţi în a acapara com-pania”, a declarat acesta pentru zf online.
O acţiune, 0,7 lei
Acelaşi ziar publică şi afirmaţiile făcute pe acest subiect de directorul general, Ion Gavrilă. „Anul trecut a fost angajamentul meu să depăşesc cifra de două milioane de euro la nivelul profitului, iar pentru anul acesta îmi propun un profit brut de trei milioane de euro şi sunt toate premisele să realizăm acest lucru. Anul acesta cred că vom ajunge sau chiar vom depăşi un nivel de afaceri de 30 milioane de euro bazându-ne tot pe exporturi pentru că avem posibilitatea de a accesa şi alte pieţe. Perspective sunt, faţă de anul trecut exportăm şi în Polonia, exportăm în Republica Moldova şi probabil că şi în Ucraina vom intra în viitorul apropiat”, a afirmat Gavrilă.
Cel mai mare preţ plătit pentru acţiunile Electroargeş este de 1,44 lei/titlu, respectiv un nivel de peste două ori mai ridicat decât valoarea acţiunilor de luni de pe Bursă, de 0,7 lei/unitate, conform zf online.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email