Valoarea contractului pentru delegarea gestiunii Serviciului de transport public local a crescut cu 1 milion de lei

14 autobuze electrice vor asigura transportul public

Consiliul Local a aprobat noua valoare, mai mare, a Contractului de delegare a gestiunii Serviciului de transport public local de persoane prin curse regulate efectuate cu autobuze în Municipiul Curtea de Argeş, precum şi noua documentație de atribuire. Noua valoarea contractului  este de 26.007.177,49 lei cu TVA.

La şedinţa de Consiliu Local  la care a fost adoptată hotărârea, Bogdan  Marina (USR) a afirmat că “în documente se discută în mai multe locuri despre un  Studiu de fundamentare. Ştiu ca la început Primăria a făcut un Studiu de oportunitate,  este acelaşi lucru? Referitor la ce s-a recalculat, nu am primit aceste recalculări”.

Janina Zarioiu, secretarul general,  spune însă că “s-a făcut un Studiu de oportunitate prin care consiliul local a ales modalitatea de delegare. Ulterior toată documentaţia de atribuire se aprobă de către  consiliul local. Colega de la Departamentul Transporturi a contractat o firma specializată care a întocmit Studiul de fundamentare în baza căruia s-a întocmit raportul de specialitate”.

“Cele 14 autobuze electrice nu au pe cine deservi!”

Mădălin Marinescu (PNL) a întrebat  care este baza de beneficiari pentru care s-a facut calculul. “Noi suntem puşi în faţa faptului împlinit, am fost forţaţi oarecum să mergem pe serviciul delegat. Cred că nici de data asta nu vor fi ofertanţi, pentru că în acest moment dumnealor  (transportatorii  actuali – n.a.) deservesc un număr de 165 mii de bilete. Actualul operator mergea cu 8 maşini în luna iunie, acum merge cu 6, iar noi vrem să mergem de aici încolo cu 14. Acest proiect nu are cum să fie fezabil pentru Curtea de Argeş. Aceste autobuze nu au pe cine deservi, drept pentru care vor fi nevoiţi să găsească o altă variantă”,a afirmat Marinescu, iar colegul său de partid din Consiliu, Marius Moisescu a opinat că pentru cele 14 autobuze, trebuie peste 30 de şoferi. “Aceasta a şi fost problema, dublurile nu au fost luate în calcul. De aceea au şi crescut costurile”, a precizat Janina Zarioiu.

“Noi avem măsura S la haine dar ne luăm unele XL!”

“Ne dorim nişte haine acum XXL care trebuie  să ne ţină de cald, şi între măsura noastră S şi a hainelor XXL trebuie să băgam ceva din bugetul local care ne va costa. Drept pentru care cred că soluţia ar fi să îmbrăcăm hainele care ni se potrivesc”, a concluzionat Mădălin Marinescu.

Vă reamintim că anul trecut, în septembrie, Municipiul Curtea de Argeş a anunţat pe sistemul electronic de achiziţii publice, SICAP, şi în Jurnalul Oficial UE,  licitaţia pentru „Delegarea gestiunii serviciului de transport public local de persoane prin curse regulate efectuate cu autobuze”. Licitaţia a avut loc pe 4 octombrie 2021, valoarea estimată a contractului era de 15.336.014 lei, iar durata contractului de opt ani (96 de luni). Nu a fost depusă nicio ofertă la licitaţie pentru că preţul este prea mic, spun autorităşile locale. Din acest motiv au fost ajustate cheltuielile şi a fost aprobat un nou Contract de delegere a gestiunii.

 

Primăria a căutat soluţii

Primăria Curtea de Argeş va cumpăra 14 autobuze electrice prin acest  proiect de modernizare a transportului public local. După ce nu a fost depusă nicio ofertă, Municipiul a publicat pe sistemul electronic de achiziţii publice un anunţ de consultare a pieţei pentru „identificarea unor soluții optime, din punct de vedere tehnic, juridic și financiar, cu caracter actual, acceptate/oferite de potențiali ofertanți necesare pentru asigurarea derulării în mod optim a procesului de achiziție publică de atribuire a contractului de „Furnizare a 14 autobuze electrice”.

Se caută  „soluții optime, din punct de vedere tehnic, juridic și financiar, cu caracter actual, acceptate/oferite de operatorii economici cu activitate constantă în această piața relevantă, soluții necesare pentru asigurarea derulării în mod optim a procesului de achiziție publică de atribuire a contractului de furnizare a autobuzelor electrice precum și a procesului de furnizare și utilizate în mod optim a autobuzelor electrice contractate”.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email