Valea cu Peşti era locul preferat al lui Nicu Ceauşescu

Omul de afaceri Dumitru Grecu se pricepe la marketing. De când a redeschis Valea cu Peşti, site-urile de tirism sunt pline cu ştiri despre hotel şi despre zonă. Ieri, pe economica.net a apărut un material despre această locaţie, în care se spune că Valea cu Peşti, o cabană de două stele pe vremuri, era locul preferat de Nicu Ceauşescu pe Transfăgărăşan. „Fosta cabană Valea cu Peşti, locul preferat de Nicu Ceauşescu pentru petreceri, s-a transformat într-un hotel de patru stele, unde echipa Top Gear s-a cazat în 2011, atunci când testa la drifting, iarna, un Lamborghini Gallardo pe Transfăgărăşan”, potrivit sursei citate.
Un vaporaş vechi, dar încă funcţional după ce i-a plimbat pe bucureşteni pe lacul Herăstrău, plimbă de 15 ani turiştii de pe lacul de acumulare Vidraru, unde se pare că miturile despre peştii uriaşi sunt adevărate, scrie economica.net, precizând că înainte de 1940 exista un proiect de a transforma zona într-o alternativă la Valea Prahovei.
Un milion de dolari încasări în 2012
Dumitru Grecu povesteşte pentru sursa citată cum a ajuns cabana modestă hotel de patru stele. „Am deschis hotelul în luna august 2011. Am păstrat vechea structură a cabanei şi am extins-o. De la 15 camere, acum sunt 60, iar capacitatea maximă de cazare, atunci când este nevoie, poate ajunge la 150 de persoane. În camere există şi canapele duble, ceea ce duce la posibilitatea creşterii capacităţii atunci când avem evenimente mai mari, precum nunţile. Investiţia se ridică la 3,5 milioane de euro, din care 2,1 milioane de euro au fost bani din fonduri europene. Restul investiţiei a fost acoperită din surse proprii şi bani împrumutaţi de la bancă”, spune Dumitru Grecu, proprietarul hotelului Valea cu Peşti. În 2012, încasările au fost de un milion de dolari, iar prognoza omului de afaceri prevede o creştere pentru acest an.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RSS
Follow by Email