Vaccin antirabic gratuit pentru câini și pisici

Toți proprietarii de câini din municipiu beneficiază de o decizie a Curţii Constituționale a României din ianuarie anul acesta, conform căreia  vaccinul anual este gratuit pentru câini şi pisici, iar medicii veterinari sunt obligați prin lege să îl facă, informează Primăria Curtea de Argeş.

Prin urmare, stăpânii de câini care nu-și permiteau să plătească pentru implantarea microcipului, carnet și înregistrare, nu puteau beneficia nici de vaccinul gratuit și obligatoriu pentru câinii lor. Acțiunea anuală de vaccinare se desfășoară în luniile octombrie-februarie, iar acum toți cetățenii pot beneficia de vaccinul antirabic gratuit pentru animalele lor, fără a fi condiționați de plata unor costuri anexe.

Medicii veterinari de circumscripție sanitar veterinară din fiecare cartier, oraș, sat, comună, au obligativitatea de a vaccina antirabic și gratuit toți câini și pisicile și pot înscrie animalele în Registrul A.N.S.V.S.A.-Vaccinuri și Boli care este gratuit și obligatoriu pentru a fi raportat la O.I.E.

Prin această sentință, medicii veterinari pot aplica vaccinul antirabic gratuit și pot încasa contravaloarea manoperei plătite de la buget.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email