Vacanţele argeşenilor în pandemie – „Stăm acasă!”

Cele mai des întâlnite destinaţii de concediu pentru locuitorii zonei Curtea de Argeş sunt staţiunile de pe Valea Oltului

Pandemia a dus la schimbări majore ale destinaţiilor de vacanţă şi pentru locuitorii municipiului Curtea de Argeş. Dacă până anul acesta agenţiile de turism aveau clienţi din ce în ce mai mulţi, din primăvară activitatea acestora s-a prăbuşit brusc. „Activitatea a scăzut foarte mult, eu am renunţat la spaţiul pe care îl aveam închiriat”, ne-a spus proprietara unei agenţii de turism din Curtea de Argeş. Excursiile pe care agenţia aceasta le-a vândut au fost din iarna trecută şi câteva pentru Turcia, cu avionul, dar acestea din urmă s-au amânat.

Problemele care au apărut, cele legate de testul obligatoriu pentru cei care merg în Grecia sau de restricţiile la graniţa cu Ungaria, ori cele legate de Turcia au dus la scăderea dramatică a numărului de oameni care apelează la agenţiile de turism.

Biletele vândute  sunt mai ales pentru cei care se reîntorc la muncă sau revin din afară pentru că nu au putut mai devreme.

„La Călimăneşti e cel mai bine!”

Staţiunile de pe Valea Oltului, Călimăneşti, Căciulata, Ocnele ori ştrandul de la Râmnicu Vâlcea, Ostroveni, sunt destinaţiile preferate pentru cele câteva zile de vacanţă pe care şi le permit argeşenii.

„Aş fi vrut să plec în Grecia, în februarie m-am interesat şi am vrut să cumpăr bilet, dar am mai aşteptat un pic. Când am văzut ce se petrece am renunţat”, ne-a povestit Mariana, o tânără care are doi copii şi lucreată la o firmă de componente electronice din municipiu.

„Eu aproape am rezervat pentru Antalya, pentru familia mea. Aveam plecare pe 15 iunie, dar nu am apucat să plătesc. Trebuia să achit prima rată până în martie şi nu am mai plătit. Am avut noroc, că era greu să recuperez banii”, ne-a spus Adrian.

„La ştrand la Ostroveni e tot concediul nostru. Mergem sâmbăta sau duminica, facem baie şi ne întoarcem acasă. Asta e tot”, ne-a mărturisit Elena.

Piscinele de la Călimăneşti atrag, de asemenea, locuitori ai municipiului. „Noi ne-am obişnuit să mergem acolo şi stăm şi câte două zile. Facem baie, ne bronzăm şi gata, nu plecăm mai departe pentru că ne e şi frică dar nici nu avem cine ştie ce bani”, declară Petre.

Sunt şi din cei care nu mai pleacă nicăieri. „Stăm acasă! Ne ducem la ţară, la fân, şi aia e vacanţa noastră. Nici la mare, la noi, nu ne mai ducem. Am fost anul trecut la Eforie Sud, dar am auzit că sunt preţuri foarte mari şi nu ne mai ducem. Plus că am văzut la televizor că e aglomeraţie mare, aşa că stăm acasă”, ne-a spus Ion, muncitor la Electroargeş.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RSS
Follow by Email