Urs la plimbare pe lângă școala din Stănești!

Un urs s-a plimbat nestingherit marți pe strada principală din satul Stănești al comunei Corbi, chiar pe lângă școală, scrie Claudia Șerb Badea pe facebook, și publică și o poză cu animalul în fața unității de învățământ.

”Acum câteva săptămâni ursul a venit noaptea în grădina părinților mei, noi locuim la strada principală în satul Stănești, comuna Corbi. Niciodată, dar niciodată nu am auzit să vină ursul atât de aproape de sat cu atât mai puțin să fie în sat. Am luat legătura cu tot ce înseamnă reprezentanți de la Primăria Corbi, Romsilva, Ocolul Silvic etc și răspunsul tuturor a fost că nu au ce să facă și că nu a făcut victime. Sincer, eu sunt elegantă în exprimare când prezint răspunsul dumnealor dar ca să nu mă pierd în detalii merg mai departe pentru că important este să găsim o soluție pentru ceea ce se întâmplă. Între timp ursul a tot revenit în sat și a luat din gospodăriile oamenilor animale: oi, capre, vaci. Astăzi ca să fie tabloul complet pe la ora 14.00 ursul era pe strada principală în apropierea școlii Generale Stănești.

Nu se poate așa ceva! Astăzi copiii au fost liberi și spunem cu tot sufletul că am avut NOROC. Nu se poate să mergem pe noroc în astfel de situații!

Înțeleg explicația că a crescut numărul lor foarte mult dar nu înțeleg că nu s-au găsit soluții încă să se țină aceste animale departe de comunități.

Oamenii din Stănești și din toată comuna au terenurile pe care le muncesc în zone de deal, mai puțin populate. Ce să facă ei acum? Cum să se mai ducă la terenuri? Nu mai ține de lumina zilei după cum se vede. Nu pot să cred și să înțeleg că nu exista soluții! Urșii au existat întotdeauna dar au avut habitatul lor.

În copilărie mergeam împreună cu prietenele mele la Schitul de la Slănic prin pădure. Traversam pădurea de la Pariesti până la Slănic. Niciodată nu a existat o situație în care să ne întâlnim cu ursul și nici să se povestească.

(…)Lucrurile au cam scăpat de sub control și mi se pare că ne lăsăm viața în mâna unor persoane care nu prea realizează posturile pe care le ocupă și importanța lor”, se arată în postarea menționată.

Foto Claudia Serb Badea facebook

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email