Următorii şase ani la Electroargeş

Cătălin Chelu a fost condamnat la şase ani de închisoare, aflaţi amănunte în paginile ziarului nostru de azi. Pentru Electroargeş, societatea a cărui acţionar majoritar este Chelu, vestea cade prost, cel puţin la nivelul Consiliului de Administraţie. Muncitorii, însă, încă mai speră că firma le va da ceva bani în plus.
Electroargeş pare să fie un succes şi aşa este pentru Cătălin Chelu şi ai lui. Pentru cei care lucrează acolo de 30 de ani, ultimii nu au fost buni decât în măsura în care au avut un loc de muncă în condiţiile în care Arpo, spre exemplu, un alt simbol al economiei comuniste, s-a stins de câţiva ani.
Îmi amintesc de frământările de la Electroargeş şi IPEE de după jumătatea anilor 90, când sindicatul era extrem de puternic şi putea să schimbe directori, salariaţii făceau greve iar dl. Miuţescu pleca de la IPEE forţat de sindicaliştii care stăteau ameninţători la uşa lui de director. E drept că partea cea mai importantă a unei zile de muncă era atunci protestul faţă de conducere, de salarii, de lipsa comenzilor, de condiţiile de lucru improprii, etc. A trecut vremea aceea, IPEE s-a „reinventat” iar Electroargeş şi-a găsit naşul.
Am scris zilele trecute despre rezultatele pe care societatea le-a anunţat pentru primul semestru al acestui an, rezultate mai bune decât în aceeaşi perioadă a anului trecut. Un cititor care pare să ştie ce scrie, ne-a lăsat un mesaj pe site în care susţine că „la Electro e mare jaf” şi că „rezultatele prezentate sunt trase de păr”. Dacă e aşa sau nu, doar organe ale statului pot să afle. Cert este că unii se bucură de necazul lui Chelu, alţii plâng, iar printre aceştia din urmă poate fi şi dl. Ion Gavrilă, cel despre care unii spun că ar fi artizanul preluării SC Electroargeş de către omul de afaceri condamnat luni la şase ani de puşcărie. Poate tocmai dl. Gavrilă ar putea fi îngrijorat de asta, căci nu se ştie cât de loiali îi sunt colegii săi lui Chelu sau cât de tare mai cred că domnia sa i-a „vândut” .
Muncitorii de la Electroargeş simt că lucrează cu sabia lui Damocles deasupra capului în fiecare zi. Mai întâi că dacă nemţii de la Kaercher se decid de renunţe la contract, atunci locurile lor de muncă dispar, apoi că dacă Chelu se decide că nu mai are nevoie de Electroargeş, pentru a gira cu ea sau a împrumuta în numele ei, locurilor lor de muncă dispar, dacă Chelu decide că nu îl mai interesează deloc Electro, mai ales acum când el va merge la puşcărie, locurile lor de muncă dispar. În cele mai multe situaţii slujbele celor care trudesc la Electroargeş dispar, aşa că următorii şase ani de zile ar putea fi grei pentru Electroargeş.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email