Urşii atacă animalele oamenilor din Corbi


Locuitorii comunei Corbi sunt speriaţi de moarte din cauza urşilor, care le invadează gospodăriile în căutare de hrană. Panica creată printre săteni e justificată, fiindcă, nu de mult timp, câţiva urşi au făcut ravagii în mai multe gospodării, ucigând un porc, mai multe capre şi miei.

„Putem fi atacaţi în orice clipă”

Săptămâna trecută, câteva stâne din comună, dar şi gospodăriile mai multor localnici, au fost vizitate de urşi. Încă nu se ştie dacă este vorba despre unul sau mai multe animale care coboară la casele oamenilor, căutând în disperare hrană. Primarul comunei Corbi ne-a relatat câteva dintre păţaniile consătenilor lui. “Oamenii spun că au văzut pe islazuri ursoaice cu pui, care aveau toţi crotalii la urechi. Le e teamă să mai meargă pe terenurile lor să muncească sau să ducă vitele la păscut. Ei pot fi atacaţi în orice clipă şi numai Dumnezeu îi poate apăra. Au fost atacate mai multe stâne din comună. Familiei Bădescu le-a mâncat ursul mai mulţi miei. Altă familie a rămas fără caprele din ogradă. Zilele trecute, un urs a intrat într-o altă gospodărie la animale. S-a dus la cocina porcului şi noroc că au auzit oamenii că ţipa porcul disperat şi au alungat ursul. Numai că porcul a rămas fără pielea de pe spate”, a povestit Mihai Ungurenuş, primarul comunei Corbi.

Autorităţile sunt depăşite

Autorităţile locale sunt oarecum depăşite de situaţia din comună. Pe lângă multitudinea de urşi băştinaşi, de la Sinaia au mai fost aduse în zonă două ursoaice cu patru pui. Edilul a precizat că nu este prima oară când sunt vizitaţi de fiarele din păduri, dar niciodată ca anul acesta, când s-au produs atâtea pagube în numai câteva zile.  „În perioada în care se coc prunele de vară coboară urşii frecvent, dar numai în plantaţii. Mai vin şi porci mistreţi de multe ori, care distrug culturile oamenilor. Însă acum am tras un semnal de alarmă către organele competente despre faptul că numărul de urşi este prea mare pentru zona noastră şi, deşi pentru unii este benefic, pentru alţii înseamnă pagube mari şi pericol la viaţă. Am informat oamenii despre situaţie şi i-au rugat să ne anunţe de fiecare dată şi mai ales să nu se apropie de ei”, a adăugat primarul Ungurenuş.
Andreea Mira

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RSS
Follow by Email