UPDATE Protest în faţa Spitalului Municipal Curtea de Argeş. 100 de oameni au cerut pedepsirea vinovaţilor în cazul decesului lui Andrei

Aproape 100 de argeşeni au ieşit astăzi în stradă şi au protestat în faţa Spitalului Municipal Curtea de Argeş, faţă de modul în care a fost tratat Andrei Turcu, băiatul în vârstă de numai 7 ani care a murit sâmbătă după ce a fost diagnosticat greşit. Deşi medicii care au fost de gardă în ziua respectivă au fost suspendaţi, familia şi apropiaţii copilului vor ca aceştia să nu mai aibă posibilitatea să profeseze.

„Copilul a murit în chinuri”

Prieteni, rude ori apropiaţi ai familiei Turcu au ieşit în stradă pentru a protesta împotriva sistemului medical, împotriva medicilor care nu şi-au făcut datoria în cazul copilului de 7 ani decedat în urma unui diagnostic pus greşit. „Nu fiţi indiferenţi cu sănătatea copiilor voştri!” sau „Copilul tău ar putea fi în locul lui Andrei!”, au fost doar câteva dintre mesajele celor care au participat la protest. În plus,  protestatarii au cerut şi demisia conducerii unităţii medicale şi au scandat „Stop nepăsării”. În acelaşi timp, oamenii i-au acuzat pe medici că l-au tratat pe băiat cu indiferenţă şi au cerut ca aceştia să nu mai profeseze. „Nu este posibil aşa ceva. Copilul a murit în chinuri. Nu ne încălzeşte cu nimic că au fost suspendaţi. Vrem să nu mai profeseze, să nu se mai întâmple astfel de tragedii”, a declarat Ion Turcu, unchiul copilului.

„Vinovaţii să plătească”

Apropiaţii familiei s-au declarat de-a dreptul revoltaţi în momentul în care au aflat că Andrei ar fi putut fi salvat dacă i s-ar fi făcut o simplă ecografie. Aceştia acuză faptul că diagnosticul a fost pus de pediatrul Sanda Cernat fără să fie solicitate analize sau alte investigaţii suplimentare. „Doar l-a palpat puţin doamna doctor Cernat şi i-a pus diagnosticul. Nu este posibil ca laboratorul să nu fie deschis. Trebuiau să cheme medicul de acasă sau măcar să ne trimită în altă parte, la un alt spital. Acum câteva zile Andrei se juca cu ceilalţi copii, iar acum este mort. Nu este posibil aşa ceva. Vinovaţii să plătească”, a declarat mătuşa băiatului.

Conducerea DSP Argeş: „Medicii suspendaţi nu ne-au oferit nicio explicaţie”

 

Direcţia de Sănătate Publică Argeş  (DSP) a efectuat o anchetă la Spitalul Municipal Curtea de Argeş, iar la finalul acesteia s-a luat decizia ca medicii pediatri care s-au ocupat de Andrei Turcu să fie suspendaţi. „În urma anchetei s-au luat mai multe măsuri. A fost sancţionat contravenţional Spitalul Municipal cu suma de 10.000 de lei şi au fost suspendaţi cei doi medici pediatri pe perioada cercetărilor. Spitalul a fost sancţionat pentru nerespectarea dispoziţiilor date de DSP. Considerăm că băiatul ar fi trebuit trimis la o unitate sanitară de rang superior şi de specialitate, adică Spitalul Judeţean Piteşti, care ar secţie de Boli Infecţioase şi să nu fie ţinut aici”, a declarat Simona Honţaru, director DSP Argeş. Medicii care au fost suspendaţi în urma acestei tragedii nu au oferit nicio explicaţie părinţilor copilului şi nici măcar conducerii DSP Argeş. „Medicii nu au oferit niciun fel de explicaţie la întrebarea noastră”, au mai spus reprezentanţii DSP. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email