UPDATE Prefectura Argeş – „Se confirmă prezenţa bacteriei Escherichia Coli la un lot de brânză de vaci”

În urmă analizei de laborator a probelor de produse lactate recoltate în zilele de 25-26 februarie a.c. în judeţul Argeş, Institutul de Igienă şi Sănătate Publică Veterinară Bucureşti a confirmat prezenţa  bacteriei Escherichia Coli, serogrupul O 26, se arată într-un comunicat emis luni după amiază de Prefectura Argeş.

Probele au fost  prelevate dintr-un lot de 25 de kg brânză proaspătă de vaci, produsă de o unitate de prelucrare a laptelui din judeţul Argeş.

În urmă confirmării prezenţei bacteriei, inspectorii DSVSA s-au deplasat la sediul unităţii, pentru verificări. Datele rezultate în urmă verificărilor arată că lotul respectiv de brânză a fost de 25 de kg, produsă în dată 22.02.2016, cantitate care nu a mai fost regăsită la producător sau la comercializare.

Măsurile dispuse au fost următoarele:

– sistarea activităţii în secţia de brânzeturi unde a fost realizată brânză proaspătă analizată, până la elucidarea situaţiei.

– efectuarea dezinfecţiei în această secţie a spaţiilor, utilajelor, ustensilelor şi suprafeţelor de lucru. Dezinfecţia va fi urmată de recoltarea de teste de sanitaţie care să ateste eficientă igienizării.

– personalul angajat al fabricii va fi examinat din punct de vedere coprobacteriologic, într-un laborator de specialitate.

 

– recoltarea de probe de lapte de la cele 2 ferme în momentul recepţiei în fabrică, pentru examen bacteriologic şi probe de apă, provenite de la intrarea şi ieşirea din unitate.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email