UPDATE Prefectura Argeş – „Se confirmă prezenţa bacteriei Escherichia Coli la un lot de brânză de vaci”

În urmă analizei de laborator a probelor de produse lactate recoltate în zilele de 25-26 februarie a.c. în judeţul Argeş, Institutul de Igienă şi Sănătate Publică Veterinară Bucureşti a confirmat prezenţa  bacteriei Escherichia Coli, serogrupul O 26, se arată într-un comunicat emis luni după amiază de Prefectura Argeş.

Probele au fost  prelevate dintr-un lot de 25 de kg brânză proaspătă de vaci, produsă de o unitate de prelucrare a laptelui din judeţul Argeş.

În urmă confirmării prezenţei bacteriei, inspectorii DSVSA s-au deplasat la sediul unităţii, pentru verificări. Datele rezultate în urmă verificărilor arată că lotul respectiv de brânză a fost de 25 de kg, produsă în dată 22.02.2016, cantitate care nu a mai fost regăsită la producător sau la comercializare.

Măsurile dispuse au fost următoarele:

– sistarea activităţii în secţia de brânzeturi unde a fost realizată brânză proaspătă analizată, până la elucidarea situaţiei.

– efectuarea dezinfecţiei în această secţie a spaţiilor, utilajelor, ustensilelor şi suprafeţelor de lucru. Dezinfecţia va fi urmată de recoltarea de teste de sanitaţie care să ateste eficientă igienizării.

– personalul angajat al fabricii va fi examinat din punct de vedere coprobacteriologic, într-un laborator de specialitate.

 

– recoltarea de probe de lapte de la cele 2 ferme în momentul recepţiei în fabrică, pentru examen bacteriologic şi probe de apă, provenite de la intrarea şi ieşirea din unitate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RSS
Follow by Email