UPDATE Poliţiştii au confiscat 51 de trofee de vânătoare, 13 blănuri de animale şi 56,5 kilograme de carne de vânat

Muniţie deţinută ilegal, trofee de vânătoare, blănuri şi carne de vânat au fost ridicate de poliţiştii din Argeş, în urma percheziţiilor efectuate luni dimineaţă, la locuinţele unor persoane bănuite de săvârşirea infracţiunilor de braconaj cinegetic şi nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor. De asemenea, un aparat destinat confecţionării artizanale a muniţiei a fost indisponibilizat.

 Luni, poliţiştii Serviciului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Argeş au efectuat 8 percheziţii domiciliare, în judeţul Argeş, la locuinţele a 11 persoane.

 Percheziţiile au fost efectuate în cadrul unui dosar penal în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de braconaj cinegetic şi nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor.

 În urma percheziţiilor, au fost ridicate în vederea cercetărilor 51 de trofee de vânătoare, 13 blănuri de animale şi 56,5 kilograme de carne de vânat, susceptibile a proveni din activităţi de braconaj.

De asemenea, poliţiştii au identificat 165 de cartuşe, de diverse calibre deţinute ilegal, precum şi un aparat destinat confecţionării artizanale a muniţiei.

 

Şase persoane au fost conduse la sediul Poliţiei Municipiului Curtea de Argeş, pentru audieri. Acestea sunt bănuite că, din luna octombrie a anului 2015 până în prezent, ar fi vânat mai multe specii de animale, fără a deţine autorizaţie sau fără a înscrie toate exemplarele vânate în autorizaţiile de vânătoare.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email