UPDATE Intrarea în Curtea de Argeş va fi refăcută

Casa Regală a anunţat, marţi, că trupul neînsufleţit al Reginei Ana va fi adus la locul de înmormântare, Necropola Arhiepiscopală şi Regală de la Curtea de Argeş, pe 13 august. Cortegiul funerar va merge, cu viteză redusă, pe traseul Piața Palatului Regal – Bulevardul Magheru – Piața Romană – Piața Victoriei – Bulevardul Aviatorilor – Piața Charles de Gaulle – Arcul de Triumf. La Arcul de Triumf nu va avea loc nicio oprire și nu se va face slujbă religioasă.

De la Arcul de Triumf, Cortegiul funerar va continua traseul, cu viteză obișnuită, către Curtea de Argeș, în intervalul orar 12 – 14.45, pe ruta Arcul de Triumf, Mogoșoaia, Buftea, Titu, Găești, Topoloveni, Pitești, Curtea de Argeș. Cortegiul funerar nu se va opri, de-a lungul călătoriei, dar va încetini viteza în localități.

La ora 15.00, în ziua de sâmbătă, 13 august 2016, va avea loc slujba de înmormântare a Reginei Ana în Pronaosul Noii Catedrale de la Curtea de Argeș. Argeşenii se aşteptau ca trenul regal să fie cel care o va aduce pe Regină la Curtea de Argeş, aşa cum s-a întâmplat cu iluştri ei predecesori care îşi dorm somnul de veci la Mănăstire, dar, potrivit Casei Regale, cortegiul funerar la ajunge la Curtea de Argeş pe şosea.

 

Intrarea în municipiul Curtea de Argeş dinspre Piteşti este plină de gropi, dar reprezentanţii administraţiei locale au declarat că zona va fi refăcută.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email