UPDATE Casa din Băiculești a luat foc din cauza coșului de fum

O casă a luat foc miercuri dimineață la Băiculești, iar în urma evenimentului a ars fațada casei pe o suprafață de aproximativ 15 mp, alături de acoperișul acesteia pe o suprafață de circa 20 mp. Din fericire, în urma incidentului nu au rezultat victime.
Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost coșul de fum amplasat necorespunzător față de materialele combustibile, transmite ISU Argeș.

”Pentru evitarea unor astfel de situații, reamintim cetățenilor să verifice sistemele de încălzire, să curețe coșul sau burlanul de fum și să le izoleze termic față de materialele combustibile.

Totodată, recomandăm și să:
– NU folosiți sobe cu fisuri/crăpături sau alte mijloace de încălzire defecte și obligatoriu să aibă ușițe la focare/cenușare;
– NU uscați pe sobe materiale combustibile (lemne, rufe sau alte materiale);
– NU supraalimentați sobele și obligatoriu ușița focarelor trebuie închisă, pe cât posibil să nu fie lăsate nesupravegheate. Recomandăm amplasarea unei tăvi metalice pe podea;
– NU aprindeți focul cu benzină, motorină sau alte lichide inflamabile care produc vapori;
– NU depozitați cenușa și jarul nestins în apropierea materialelor combustibile;
– NU lăsați niciodată copii nesupravegheați cu soba aprinsă ori cu sursele de aprindere la îndemână”, avertizează ISU Argeș.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email