UPDATE Care a fost cauza incendiului de la Old House

Datorită mobilizării pompierilor din Curtea de Argeș, care au intervenit în cel mai scurt timp și eficient, incendiul izbucnit joi la acoperișul restaurantului Old House, care prezenta pericol de extindere la clădirile din vecinătate, a fost lichidat în aproximativ 2 ore, se arată într-un comunicat al ISU Argeş. Intervenția a fost dificilă din pricina cantității mari de material combustibil (preponderent lemn) din care era construit pub-ul, amplasării acestuia – cu posibilități reduse de amplasare a autospecialelor de intervenție și presiunii reduse a apei din rețeaua de hidranți.
În interiorul localului, în momentul izbucnirii incendiului se aflau două persoane (angajați), un bărbat și o femeie, care, inițial, au încercat să stingă incendiul, iar ulterior s-au autoevacuat.
Cele două persoane au primit îngrijiri medicale de la echipajul SMURD, femeia fiind transportată la spital, întrucât prezenta intoxicație cu fum.
Până la finalul intervenției, o altă persoană, de sex feminin (tot angajată a localului), a fost asistată de către echipajul SMURD, întrucât suferise un atac de panică, dar a refuzat transportul la spital.
La fața locului au fost mobilizate cinci autospeciale cu apă și spumă, o autoscară mecanică, un autocamion cu motopompe, o ambulanță SMURD și două autospeciale de primă intervenție și comandă de la Detașamentele de Pompieri Curtea de Argeș și Pitești și peste 40 de pompieri.
În urma incendiului au ars acoperișul localului pe o suprafață de aproximativ 250 mp, tavanul, dar și bunuri din interior. 
Cauza probabilă a izbucnirii incendiului a fost efectul termic al curentului electric produs la motorul electric al hotei.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email