UPDATE 70 de hectare de pădure au ars după ce un autoturism a fost incendiat printre copaci. Pompierii și sătenii s-au luptat 9 ore cu flăcările.

Un echipaj de pompieri de la Garda de Intervenție Topoloveni a participat, alături de Ocolul Silvic, SVSU, poliție și cetățeni, la stingerea unui incendiu produs marți seara într-o pădure din localitatea Bogați.
Incendiul a afecta o suprafață de teren de aproximativ 70 de hectare, manifestându-se la vegetația uscată de la sol și la mărăciniș.
Focarele erau dispersate și se întindeau pe suprafețe mari, iar pentru stingerea acestora s-a acționat din jurul orei 16.00 până în jurul orei 01.00, informează ISU Argeș.
În sprijin au venit și săteni, care au participat la misiunea de stingere, lucrând cot la cot cu forțele de intervenție.
În pădure a fost găsit un autoturism distrus în totalitate de flăcări, iar cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost folosirea intenționată a sursei de aprindere pentru generarea incendiului, flăcările propagând-se de la autoturism la vegetația uscată din jur.
Pe timpul misiunii nu au fost identificate victime.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email