UPDATE 12 ore s-au luptat pompierii cu incendiul de la Casa Argeşeană

Zece echipaje cu zece autospeciale cu apă şi spumă, două autoscări mecanice, un autocamion cu motopompe şi un echipaj al ambulanţei SMURD de la Detaşamentele de Pompieri Curtea de Argeş, Piteşti, Bradu şi Mioveni au intervenit în comuna Arefu, marţi seară, pentru stingerea incendiului izbucnit la hoteşul Posada Vidraru, conform comunicatului de presă al ISU Argeş emis miercuri. În momentul izbucnirii incendiului, în clădire nu se aflau turişti, ci doar angajaţi. La faţa locului echipajul SMURD a acordat îngrijiri medicale unei angajate, în vârstă de 27 de ani, intoxicată cu monoxid de carbon, care a fost transportată la Spitalul Curtea de Argeş.

Incendiul s-a manifestat la acoperişul şi mansarda hotelului pe o suprafaţă de aproximativ 550 mp. La acesta intervenţie au participat 60 de subofiţeri şi 5 ofiţeri ISU, echipaje ale Poliţiei, Jandarmeriei, SVSU şi Vânători de Munte. Intervenţia a fost dificilă din cauza posibilităţilor limitate de amplasare a autospecialelor, dar si a lipsei surselor de apa in zona. Eforturile echipelor de intervenţie au fost deosebite şi susţinute pe o lungă perioadă de timp, (peste 12 ore) având in vedere condiţiile date, suprafaţa mare de manifestare a incendiului, degajările mari de fum şi posibilitatea extinderii incendiului la pădurea învecinată. În cursul zilei de azi (miercuri – n-n.), o comisie mixta se va deplasa acolo pentru a cerceta si stabili cauza probabila a producerii incendiului”, informează sursa citată.

Corupţia arde şi ucide

 

Un cititor al ziarului nostru a comentat nefericitul eveniment astfel – Ce s-a întâmplat la Casa Argeşeană este grav. Un ofiţer ISU a spus că hotelul nu avea autorizaţie PSI ceea ce este grav dacă ne gândim că incendiul putea izbucni în noaptea de revelion, când toate camerele şi restaurantul ar fi fost ocupate 100%. Iar parcarea şi drumul deasemenea erau full de maşini ale turiştilor. De ce ISU nu a pus lacătul până se intră în normalitate. Miroase a legi încălcate şi a corupţie. Reacţia şi organizarea pompierilor ce au intervenit pentru stingere au fost demne de cascadorii râsului. Ba rămâneau fără apă, ba nu aveau furtune şi fitingurile care s-ar fi potrivit, ba nu aveau suficient combustibil în rezervor. Noroc cu Dumnezeu că a oprit vântul sau nu a fost gheţuş pe drum, că altfel focul ar fi pustiit şi pădurea. O anchetă de la Bucureşti ar face lumina.

Foto Robert Roşu

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email