Universitatea „Titu Maiorescu” înfiinţează un Centru de studii la Curtea de Argeş

În sala de festivităţi a Grupului Şcolar Forestier din municipiul nostru a avut loc, vineri, un seminar organizat în cadrul proiectului „Învăţământ modern şi calitate pentru viitor”, proiect derulat de Universitatea „Titu Maiorescu” din Bucureşti în parteneriat cu Universitatea „Valahia” din Târgovişte. La eveniment au participat, alături de reprezentanţii celor două instituţii de învăţământ, Nicolae Diaconu, primarul municipiului, dar şi mai multe cadre didactice şi elevi de le liceele din Curtea de Argeş.
Obiectivul general al proiectului constă în pregătirea unor tineri în domenii competitive în vederea unei mai bune integrări pe piaţa muncii, proiectul contribuind la dezvoltarea societăţii bazate pe cunoaştere prin implementarea de metode educaţionale noi, inovative. „Am venit aici cu scop precis. Vrem să înfiinţăm un centru de studii la Curtea de Argeş. Noi avem o experienţă de câţiva ani buni aici, iubim studenţii argeşeni şi cred că în continuare vom face lucruri şi mai mari şi mai minunate. Prin intermediul acestui proiect european am creat o platformă e-Learning, prin intermediul căreia viitori studenţi pot obţine informaţii cu privire la instruirea didactică pe profilul facultăţii pe care au ales-o şi vor putea să se autoevalueze prin testele pe care le punem la dispoziţie. Platforma e-Learning  la va permite studenţilor accesul nu numai la cursurile universităţii noastre, ci şi la marile biblioteci ale lumii. Este o noutate absolută şi reprezintă o premieră prin care i se oferă studentului o mai mare autoritate în pregătirea lui”, a declarat Argentina Grămadă, reprezentant Universitatea „Titu Maiorescu” Bucureşti.
Astfel, prin intermediul proiectului se urmăreşte implementarea unui sistem eficient prin care studenţii sau masteranzii să poată accesa şi urma cursurile din orice punct şi din diferite locaţii. Prin utilizarea platformei e-Learning fiecare student va putea accesa cursurile de la distanţă şi va putea susţine teste şi verificări on-line. Toate cursurile şi materialele didactice vor fi constituite într-o bibliotecă virtuală care poate fi accesată de orice student de la toate formele de învăţământ. De asemenea, platforma mai permite şi alte facilităţi privind gestiunea studenţilor, taxe şi cercetare ştiinţifică.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email