Unirea Principatelor Române, sărbătorită şi la Curtea de Argeş

Evenimentul dedicat Unirii Principatelor Române de la 24 ianuarie 1859 s-a organizat la Curtea de Argeș miercuri, pe platoul din fața Bisericii Domnești. Programul a început cu prezentarea onorului de către militarii din cadrul Batalionului 33 Vânători de Munte Posada și a continuat cu slujba oficiată de ÎPS Calinic, împreună cu un sobor de preoți. Arhiepiscopul le-a vorbit celor prezenți despre bogăția țării, atât cea materială, cât și cea spirituală, și a subliniat importanța unirii tuturor oamenilor sub protecția Domnului. De asemenea, viceprimarul Gabriel Jubleanu a transmis un mesaj din partea administrației locale.

„Astăzi este pentru noi o zi de mare sărbătoare, ziua în care am devenit o națiune unită, recunoscută în Europa. 24 ianuarie 1859 am devenit puternici, pentru că am avut aceeași dorință și ne-a unit același scop: unirea! (…) Unul din cele mai puternice simboluri ale zilei este Hora Unirii, care ne transmite un mesaj simplu, dar profund: doar împreună vom reuși!”, a spus viceprimarul Jubleanu.

Evenimentul a continuat cu momente artistice pregătite de elevi de la Școala Gimnazială „Carol I”, Școala Gimnazială „Basarab I”, Liceul Tehnologic Auto și corul Seminarului Teologic Ortodox „Neagoe Vodă Basarab”. A urmat defilarea Gărzii de Onoare din cadrul Batalionului 33 Vânători de Munte, iar acțiunile dedicate zilei de 24 ianuarie s-au încheiat cu Hora Unirii în care s-au prins toţi cei prezenţi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RSS
Follow by Email