Ungurii care au construit blocurile din Curtea de Argeş au rămas fără căsuţele de lemn în care locuiau

Nouă adulți și un copil au rămas fără un acoperiș desupra capului, după ce baraca din lemn în care locuiau a luat foc. Tragedia a avut loc miercuri seara, în zona cunoscută sub denumirea de colonia ungurilor. Trei autospeciale cu apă și spumă precum și zeci de pompieri s-au luptat cu flăcările timp de aproxiativ 3 ore. Din păcate, agoniseala oamenilor s-a făcut scrum.

„Am fost solicitați să intervenim la stingerea unui incendiu izbucnit la o baracă din lemn în care se aflau 9 adulți și 1 copil. Nu au fost înregistrate victime. Intervenția a fost dificilă deoarece în momentul sosirii noastre arderea era generalizată”, a explicat lt.col. Teodor Marin, de la Detașamentul de Pompieri din Curtea de Argeș. „Eram cu toții în casă, iar la un moment dat lumina a început să pâlpâie. Am ieșit afară să văd ce se întâmplă și atunci am observat flăcările care ieșeau prin acoperiș. Am reușit să intru și să-l scot afară pe soțul meu, care este o persoană cu dizabilități, după care am anunțat vecinii, însă nu am mai putut să intrăm pentru a mai salva ceva. Toate bunurile noastre s-au făcut scrum”, povestea cu lacrimi în ochi o femeie. Oamenii strânși în număr mare la locul tragediei erau nemulțumiți de faptul că de peste 20 ani aceea zona nu a mai fost modernizată. „Dacă aveam și noi apă curentă poate că această nenorocire ar fi putut să fie evitată! Trăim în condiții dificile de foarte mulți ani. Practic blocurile din oraș au fost construite de părinții noștrii și de unii dintre noi. În anii 70 s-au construit aceste barăci pentru muncitori, după care am rămas cu toții să locuim în ele”, povestea un bărbat care locuia în colonie de peste 30 ani.

În scurt timp, la fața locului a venit primarul Constantin Panturescu, însoțit de vicele Gabriel Jubleanu. Edilii au găsit o soluție provizorie pentru cele 6 familii rămase pe drumuri în plină iarnă. Aceștia au fost cazați la internatul Liceului Tehnologic Auto, acolo unde li se va asigura hrană şi adăpost. „Am reușit să găsim o sistemare provizorie pentru acești oameni, însă suntem în căutarea unei soluții viabile pentru viitor. Luăm în considerare construirea unor locuințe sociale în partea de nord a municipiului, acolo unde am intrat de curând în posesia unui spațiu care ar necesita anumite modificări. Avantajul ar fi acela că am putea monitoriza toate aceste familii cu probleme sociale grave. Noi am finalizat gratuit cadastrul pentru acest loc, însă acum nu cred că mai este de luat în calcul”, a declarat primarul Constantin Panturescu.

Gina Grigorescu

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email