Unde va puteţi petrece minivacanţa de 1 Mai

După zilele libere de Paşti, o nouă minivacanţă începe mâine. Guvernul a aprobat hotărârea prin care ziua de vineri, 2 mai, a fost declarată zi nelucrătoare, astfel încât să fie asigurate mai multe zile libere cu ocazia sărbătorii de 1 Mai. La început de mai, argeşenii au posibilitatea să îşi petreacă un mini concediu pe litoral. Deşi multe locuri de cazare au fost rezervate cu mult timp înainte, hotelierii încă îi aşteaptă pe turişti cu oferte speciale.
Programul evenimentelor speciale
Data de 1 Mai reprezintă debutul oficial al sezonului turistic, iar litoralul îi aşteaptă şi în acest an pe turişti cu o agendă plină de evenimente şi oferte speciale, în aproape toate staţiunile. Agenda este plină, începând cu festivalurile electro-house The Mission şi Sunwaves din nordul staţiunii Mamaia, trecând prin Crazy Salsa Fest din Mangalia şi terminând cu concertele din Vama Veche. Ziua de 1 Mai va debuta cu parada organizată de Asociaţia Litoral-Delta Dunării, pe întreg litoralul românesc. Caravana porneşte de la sud la nord, trecând prin Mangalia – Eforie – Constanta – Mamaia – Năvodari. Convoiul veseliei va fi compus din autobuze etajate unde vor călători prietenii Facebook ai asociaţiei, din maşini de epocă şi de raliu, motociclete, maşini off-road şi ATV-uri. Seara zilei de 1 Mai va continua cu un spectaculos joc de artificii şi de lasere, lansări de lampioane şi petreceri organizate până dimineaţa de cluburile de pe litoral, special deschise pentru cele 4 zile libere la mare.
Cât costă o noapte de cazare pe litoral
Potrivit hotelierilor, tarifele pentru pachetele de vacanţă din această perioadă nu au crescut faţă de anul trecut. Astfel, pentru minimum două nopţi de cazare, la Mamaia, cazarea porneşte la hoteluri de 2 stele de la 56 lei/persoană/noapte/fără mic dejun, iar la hotel de 3 stele – de la 90 lei/persoană/noapte/cu mic dejun. La hoteluri de 4 stele din Mamaia, pachetul este pentru minimum 3 nopţi de cazare şi are tarife de la 105 lei/persoană/noapte/cu mic dejun. În Eforie, tariful pleacă pentru un hotel de 3 stele de la 35 lei/persoană/noapte/fără mic dejun şi de la 69 lei/persoană/noapte/cu mic dejun, iar pentru un hotel de 4 stele, de la 47 lei/persoană/noapte/fără mic dejun.
În staţiunea tineretului, Costineşti, pensiunile oferă cazare la pachet în camera dublă, pornind de la 250 lei/4 nopţi sau 200 lei/3 nopţi. Există posibilitate de cazare cu plata individuală: 40 lei/noapte/persoană. Pentru mai multe persoane, preţurile pe cameră pot fi de 60 lei la 2 locuri, 70 lei la 3 locuri şi 80 lei la 4 locuri. La Neptun-Olimp, tariful cel mai mic este la un hotel de 2 stele, de la 30 lei/persoană/noapte/fără mic dejun, pentru minimum 4 nopţi de cazare. La un hotel de 3 stele, tariful porneşte de la 50 lei/persoană/noapte/cu mic dejun, pentru minimum 3 nopţi de cazare. Şi în fine, la 2 Mai-Vama Veche, acolo unde se dau cele mai tari petreceri, preţurile sunt pe măsura cererii. Un tarif avantajos este considerat 100 lei/noapte pentru o cameră unde încap 4 persoane, dar cu grup sanitar şi duş pe hol, la comun.
Last minute la Curtea de Argeş
Agenţiile de turism promovează şi municipiul Curtea de Argeş ca destinaţie turistică. Pensiunile din zonă îşi aşteaptă oaspeţii doar cu mâncare, căci altceva nu prea au ce să le ofere. Plimbările prin oraş şi vizitarea monumentelor istorice sunt singurele distracţii din oraş, plus câteva ore petrecute la multitudinea de terase şi cafenele deschise în ultima vreme. O agenţie din Bucureţti are chiar oferte last minute pentru Curtea de Argeş – şase locuri la o pensiune, fără transport, doar cazare şi eventual mic dejun.
La munte, pe Transfăgărăşan, turiştii pot ajunge doar până la Cabana Capra, căci tunelul care desparte Muntenia de Ardeal, Argeşul de Sibiu, este închis până la începutul lunii iulie. Totuşi, Transfăgărăşanul rămîne o destinaţie favorită pentru turismul de week end, în ciuda asfaltului plin de gropi şi a tarabelor care au apărut peste tot ca într-un bâlci, Peisajul de vis compensează toate neajunsurile.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email