Unde se duc banii noştri: Primăria cheltuieşte aproape 5 miliarde pe proiecte


Până în prezent, Primăria Curtea de Argeş a realizat şapte proiecte care au fost deja depuse la ADR Sud Muntenia. Cu aceste proiecte, municipalitatea speră să obţină fonduri de la Uniunea Europeană, pentru realizarea diferitelor investiţii. Vă prezentăm în continuare firmele care s-au ocupat de realizarea documentaţiei, cât s-a cheltuit de la bugetul local şi în ce stadiu se află acum aceste proiecte.

1. Modernizare străzi Cartier Marina-Poştei

Valoarea acestui proiect este de 16.233.000 lei. Pentru realizarea documentaţiei necesare – întocmirea cererii de finanţare, studiul de fezabilitate, ridicări topo, cadastre – de la bugetul local s-au cheltuit 103.340 lei. Firma care a elaborat documentaţia este European Project Consulting SRL, din Bucureşti. Proiectul a fost evaluat şi declarat eligibil.

2. Planul Integrat de Dezvoltare Urbană a municipiului Curtea de Argeş

În acest plan, sunt cuprinse trei proiecte. „Unul vizează reabilitarea infrastructură străzi şi avem în vedere 47 de străzi. Cel de-al doilea proiect are în vedere modernizarea fostului Dispensar T.B.C., care va deveni un Centru pentru Pensionari. Ultimul proiect, cuprins în Planul Integrat de Dezvoltare Urbană, vizează reabilitarea a două clădiri şi înfiinţarea unui centru destinat persoanelor cu dizabilităţi”, a precizat primarul Nicolae Diaconu. Valoarea totală a acestor proiecte este de 66.000.000 lei. Firma care a elaborat documentaţia este European Project Consulting SRL şi SC Crin Deco Prest SRL, ambele din Bucureşti. Pentru realizarea Planului Integrat de Dezvoltare Urbană, de la bugetul local s-au cheltuit 727.180 lei. “Proiectul a fost evaluat din punct de vedere administrativ şi a fost declarat eligibil. Acum este în etapa de evaluare tehnico-financiară şi sperăm că într-o lună de zile să avem şi un răspuns exact”, a mai spus primarul.

3. Curtea Domnească de Argeş-Capitală a Turismului Românesc

Valoarea acestui proiect este de 975.000 lei. “Pentru acest proiect nu au fost niciun fel de costuri pentru că a fost realizat de colectivul din primărie cu o consultare din partea European Project Consulting SRL şi SC Crin Deco Prest SRL”, a precizat primarul Nicolae Diaconu. Proiectul a fost declarat admis şi s-a făcut deja vizita în teren. Acum se aşteaptă invitaţia pentru semnarea contractului de finanţare.

4. Reabilitarea şi consolidarea unei clădiri de la Grupul Şcolar Auto

Valoarea investiţiei se ridică la 6.626.000 lei, documentaţia a fost întocmită de European Project Consulting SRL, iar municipalitatea a cheltuit 72.200 lei. Proiectul a fost declarat eligibil şi acum se află în faza de evaluare tehnică şi financiară.

5. Reabilitarea şi consolidarea unei clădiri de la Grupul Şcolar Agricol

Investiţia totală se ridică la 7.372.000 lei, documentaţia a fost întocmită de SC Crin Deco Prest SRL, iar municipalitatea a cheltuit 70.360 lei. Proiectul a fost declarat eligibil şi acum se află în faza de evaluare tehnică şi financiară.

6. Reabilitarea şi consolidarea Şcoala cu clasele I-VIII nr. 3 şi Şcoala cu clasele I-IV Noapteş

Valoarea investiţiei este de 4.146.000 lei, documentaţia a fost realizată de Grossmann Engineering Group SRL, iar de al bugetul local s-au cheltuit 74.990 lei. Şi acest proiect a fost declarat eligibil şi acum se află în stadiul de evaluare tehnică şi financiară.

7. Reabilitarea şi dotare Ambulatoriu din Curtea de Argeş

Acest proiect vizează modernizarea Policlinicii din cadrul Spitalului Municipal, iar valoarea totală a investiţiilor este de 7.768.260 lei. Documentaţia a fost realizată de Grossmann Engineering Group SRL şi municipalitatea a achitat 81.820 lei. Proiectul a fost depus în urmă cu două săptămâni şi se află în faza verificare a conformităţii administrative.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email