Unde merg argeşenii de Paşte

Peste puţine zile credincioşii ortodocşi sărbătoresc Paşteel, prilej de mare bucurie. Am realizat un mic spndaj de stradă să vedem unde petrec argeşenii Paştele, şi am aflat că cei mai mulţi stau acasă ori merg la ţară iar vremea excursiilor pare să fi trecut

n Mihaela Popa, 28 de ani – Stăm acasă în prima zi, apoi mergem la mama, la ţară, apoi la socrii, la Târgovişte. Nu ne dă mâna să plecăm pe undeva, mai ales că avem şi un băieţel de un an pe care nu îl putem lua cine ştie unde. Oricum, nu avem nici bani prea mulţi de cheltuit”.
n Ion Tudose, 55 de ani – „Unde dracu să mă duc, că nu am bani de pâine câteodată?! Am salariul de şapte milioane, soţia nu lucrează, am copiii mari şi stau cu noi în apartament că nu au putu să-şi cumpere casele lor. Aşa că, mai uşor cu plecările. Cel mult o să ieşim la plimbare în oraş după ce vom mânca”.
n Ionuţ Dinescu, 18 ani – „Păi după Înviere mergem într-un club la Piteşti. Duminică ieşim cu prietenii la un grătar pe la munte, pe la Cetate, pe acolo, seara la discotecă, ziua pe la terasă…Acesta e programul, l-am făcut deja. Aşa am făcut în fiecare an grupul nostru de prieteni”.
n Maria Grigore, 63 de ani – „Mă duc la ţară, cu soţul , cu fata şi cu ginerele şi cu nepoţica noastră. Mergem la mama mea, că e bătrână, şi o mai şi ajutăm şi pe ea, mai stăm şi cu ea, că nu se ştie cât mai are de trăit, are 82 de ani. Cu banii nu stăm bine, aşa că nu putem să plecăm pe undeva. Nici nu m-am gândit să plecăm în altă parte decât la ţară, că aşa ne-am obişnuit, să mergem acolo”.
n Georgiana Toader, 35 de ani – „Am vrea să mergem măcar  o zi, luni, la munte, atât, e maxim ce ne putem permite. Anul trecut am plecat până la Căciulata, ca să plecăm de acasă, anul acesta nu mai mergem nici acolo. Nu avem timp şi nici cine ştie ce bani nu avem, aşa că ne descurcăm aşa. Facem o pastramă la grătar şi gata, trece şi Paştele acesta”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email