Un ziar din Olanda scrie că la Curtea de Argeş Câinii de la azil au fost ucişi

Un ziar olandez scria ieri că la Curtea de Argeş se produc fapte cel puţin ciudate. „Persoane necunoscute au atacat în noaptea de 5 spre 6 noiembrie azilul de câini din Curtea de Argeş. Unii dintre câini au fost ucişi iar alţii lipsesc”, potrivit www. piepvandaag.nl
„Adăpostul este condus de organizația Tierheim & Liebe Hoffnung eV și acolo locuiesc aproximativ 600 de câini. 37 de câini sunt încă daţi dispăruţi, iar doi au fost uciși cu cruzime: Nimrod a fost lovit la cap și Tristan a fost eviscerat. Oldie, un câine orb bătrân a fost găsit rănit, el a fost aruncat într-o conductă de canalizare și a avut taieturi mari pe tot corpul. Unul dintre câinii care au scăpat au fost observaţi mai târziu, în oraș, dar animalul a fugit, astfel încât nu a putut fi prins”, potrivit sursei citate. „Unii dintre câini vor pleca în curând la familiile adoptive din Germania, inclusiv Oldie. În cazul în care familia adoptivă a auzit cum a fost bătut, va veni direct în România pentru a-l lua. Autorii faptei nu sunt cunoscuţi, iar adăpostul nu a primit ameninţări”, mai scriu jurnaliştii olandezi.
De asemenea, ei mai spun că „personalul azilului este, evident, foarte șocat și supărat. Ei speră, cu ajutorul oamenilor din zonă, să găsească şi să aducă înapoi câinii care lipsesc. Dar câinii rămași sunt în pericol, şi se tem că autorii pot veni înapoi”.
O sponsorizare de 10 euro pe lună
Adăpostul despre care scria presa olandeză se află lângă Curtea de Argeş, la Valea lui Enache. Reprezentanţii acestuia spun însă că nu s-a întâmplat nimic.„Nu este nimic adevărat. Nu ştiu cine ar putea să spună aşa ceva. Noi avem treabă în fiecare zi la adăpost, iar alţii care nu au ce să facă se ocupă cu astfel de lucruri. Avem aici, în adăpost, în jur de 500 de câini, de care au grijă şase angajaţi. Animalele consuma aproape două tone de mâncare într-o singură zi. De asemenea, mulţi dintre ei sunt adoptaţi de persoane din Germania. Au mai fost probleme, în sensul că oamenii din sat au spus că am dat drumul la câini, dar nu s-a întâmplat aşa ceva. Alţii care mai trec pe aici mai aruncă cu pietre către adăpost, dar noi încercăm să ne facem treaba aşa cum trebuie. Suntem tot timpul aici pentru că avem foarte mult de lucru”, ne-a declarat Monica Roşca, reprezentantul adăpostului de câini.
Azilul de câini de lângă Curtea de Argeş este păstorit de asociaţia germană Tierheim & Liebe Hoffnung. Pe site-ul acesteia scrie că  „Sarcina noastră principală a adăpostului Speranţă şi Dragoste este plasarea cânilor noştri. În prezent, într-un adăpost privat din Curtea de Argeş, situat la aproximativ 150 km de București, sunt aproximativ 600 de câini. Chiar dacă câinii sunt bine îngrijiţi de către asociație și de către membrii grupului nostru de pe Facebook, obiectivul nostru este predarea spre adopţie acestor suflete sărmane”. Cititorii site-ului sunt îndemnaţi să adopte un câine de la Curtea de Argeş. „Aruncă o privire la pagina noastră de plasare a comenzii. Poate găseşti astfel un câine care își află o nouă viață alături de tine! Dar dacă îți lipsește spațiul sau un alt câine este prea mult, puteți sponsoriza un câine. O sponsorizare porneşte de la 10 de euro pe lună”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email