Un tată care şi-a bătut fiica şi un soţ care şi-a agresat nevasta au fost reţinuţi de poliţişti

Poliţiştii argeşeni au reţinut pentru 24 de ore doi bărbaţi, ca urmare a agresării unor membri de familie.

Miercuri după amiază, poliţiştii din cadrul Poliţiei Municipiului Curtea de Argeş au fost sesizaţi cu privire la un conflict între doi soţi, petrecut la locuinţa comună din localitatea Corbeni.

În urma verificărilor efectuate de poliţiştii Secţiei de Poliţie Rurală Albeştii de Argeş, s-a stabilit că, pe fondul consumului de alcool, un bărbat de 46 de ani, din Corbeni, şi-ar fi lovit soţia în cap.

La faţa locului s-a deplasat şi un echipaj medical, care i-a acordat îngrijiri medicale.

Poliţiştii au întocmit dosar penal pentru violenţă în familie, iar bărbatul a fost reţinut pentru 24 de ore urmând să fie prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Curtea de Argeş, cu propunere de luare a unei măsuri preventive.

În aceeaşi zi, poliţiştii Secţiei 3 Poliţie Piteşti au fost sesizaţi prin plângere cu privire la un conflict între fiica de 21 de ani şi tatăl acesteia.

Din cercetări s-a stabilit că în aceeaşi zi, în timp ce se aflau în locuinţa comună, bărbatul ar fi lovit-o pe fiica sa.

În cursul anului anterior, tot pe fondul unei fapte de violență în familie, împotriva bărbatului fusese emis un ordin de protecție provizoriu, cu valabilitatea de 5 zile.

Şi acest bărbat a fost reţinut pentru 24 de ore, pe bază de ordonanţă, urmând ca în cursul zilei de astăzi, să fie prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești, cu propunere de luare a unei măsuri preventive.

Ce prevede legislaţia

În domeniul violenței domestice, legislația a suferit modificări radicale, prin introducerea ordinului de protecție provizoriu, instrument aflat la dispoziția polițiștilor ce intrevin la asemenea cazuri. Pentru ca acesta să fie aplicabil, polițiștii parcurg un chestionar care are rolul de a certifica situația de potențial pericol ce justifică aplicarea măsurii, informează IPJ Argeş.

Caracterul deosebit în privința ordinului de protecție provizoriu constă în măsura îndepărtării agresorului din locuința comună, indiferent de calitatea acestuia de proprietar al locuinței.

Un alt instrument util este Bright Sky RO – o aplicaţie ce vine în sprijinul victimelor violenţei domestice. Aplicația este un instrument digital gratuit, care oferă asistență și informații utile persoanelor aflate într-o relație abuzivă sau celor care vor să ajute în astfel de cazuri.

Polițiștii Compartimentului de Analiza și Prevenirea Criminalității Argeş desfăşoară permanent activități de prevenire a violenței domestice, prin informarea cetățenilor, ultima astfel de activitate fiind desfășurată pe 10 martie la Școala Gimnazială Carol I Curtea de Argeș, activitate la care au luat parte 24 de elevi din cadrul clasei a VIII-a și cadre didatice.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email