Un tânăr a murit într-un cumplit accident de circulaţie


Un tânăr de 22 de ani a murit pe loc şi un altul de 26 de ani se zbate între viaţă şi moarte, după ce maşina în care se aflau, un taxi, s-a izbit violent de un stâlp de energie electrică. Teribilul accident de circulaţie s-a petrecut în noaptea de

marţi spre miercuri, pe strada Despina Doamna. Din primele cercetări, se pare că viteza excesivă a fost cauza principală, însă nu este exclusă nici varianta consumului de alcool. Poliţiştii au deschis o anchetă pentru a stabili cum au ajuns tinerii în posesia cheilor de la maşina de taxi.

 

Pasagerul din dreapta a murit pe loc

Plimbarea celor doi tineri s-a încheiat tragic, pe strada Despina Doamna. La un moment dat, şoferul a pierdut controlul volanului, iar Loganul s-a izbit de un stâlp de beton. Impactul a fost atât de puternic încât maşina a devenit un morman de fiare contorsionate. Alertaţi de zgomotul infernal, oamenii care locuiesc în zonă au ieşit să vadă ce s-a întâmplat. „Cred că era în jurul orei 03.00 când am auzit o bubuitură puternică. Am ieşit afară şi am văzut maşina făcută zob şi numai sânge peste tot. Băiatul care era în dreapta se vedea clar că nu mai trăia, avea capul zdrobit. Cel de la volan era şi el plin de sânge, însă vorbea”, îşi amintesc vecinii. Imediat la faţa locului a sosit o ambulanţă şi un echipaj SMURD.

Pompierii au tăiat maşina ca să îl scotă pe şofer

Pentru scoaterea şoferului din maşină, pompierii au fost nevoiţi să decoperteze capota autoturismului. Intervenţia pompierilor a fost una deosebit de dificilă şi a durat aproximativ 30 de minute, pentru că picioarele tânărului au fost prinse sub bordul maşinii. Pe toată durata operaţiunii, şoferul a fost conştient. „Tot timpul ţipa să îl ajutăm! Ţi se rupea inima de milă şi nici nu aveai ce să îi faci”, îşi amintesc martorii. După ce a fost scos din maşină, Dan Dragoş, de 26 de ani, din Valea Iaşului, a fost transportat de urgenţă la Spitalul Judeţean Argeş, unde medicii se luptă viaţa lui. Pentru pasagerul din dreapta, Ion Bănicescu, de 22 de ani, din municipiu, nu a mai fost nimic de făcut, iar medicii sosiţi la faţa locului nu au putut decât să constate decesul.

Cum au ajuns cheile taxiului la cei doi tineri?

Maşina implicată în accident, un Logan, aparţine unei firme de taxi din municipiu, iar poliţiştii încercă acum să afle cum au ajuns cheile la cei doi tineri. Se vehiculează două variante: fie proprietarul taxiului le-a înmânat personal cheile celor doi tineri, fie cei doi au furat cheile. Până în prezent, proprietarul maşinii nu a depus plângere la Poliţie prin care să reclame furtul maşinii, aşa că oamenii legii merg pe prima variantă. “Din datele pe care le avem până în prezent, reiese că proprietarul a înmânat personal cheile tânărului care a produs accidentul rutier. La finalul audierilor, vom şti cu exactitate cum au ajuns cheile la cei doi tineri”, a declarat Robert Radu, purtătorul de cuvânt al IPJ Argeş. Pe numele tânărului care se afla la volanul maşinii, Dan Dragoş, a fost întocmit dosar de cercetare penală pentru ucidere din culpă.
Gabriela Dobra Foto: Sorin Badea

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email