Un tânăr prins la volan beat S-a ascuns de poliţişti în casa bunicilor

Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Curtea de Argeş au trimis în judecată un bărbat în vârstă de 32 de ani, din Piteşti, care a refuzat să se supună recoltării probelor biologice.
Cu ceva timp în urmă Adrian L. a consumat mai multe pahare cu băuturi alcoolice la domiciliul său. Apoi, acesta, bine ameţit de aburii alcoolului, s-a gândit să facă o scurtă plimbare cu maşina, plimbare care s-a dovedit a fi una cu ghinion pentru el. Fără să ţină cont că a băut, Adrian L. s-a urcat la volanul unui autoturism Dacia, pe care l-a condus pe drumurile publice din comuna Mălureni. În timp ce se deplasa pe DJ 703I, şoferul a fost oprit de poliţiştii care supravegheau traficul rutier. Oamenii legii i-au cerut bărbatului actele la control, ocazie cu care au sesizat acesta miroase puternic a alcool. Mai mult decât atât, poliţiştii au vrut să îl testeze cu aparatul alcooltest, dar pentru că şoferul nu a suflat corespunzător, nu s-a obţinut niciun rezultat. Imediat oamenii legii i-au cerut lui Adrian L. să meargă la Spitalul Municipal Curtea de Argeş pentru recoltarea probelor biologice, în vederea stabilirii exacte a alcoolemiei. Iniţial, conducătorul auto a fost de acord şi a cerut poliţiştilor să îl lase să încuie autoturismul. După ce a primit acceptul acestora, bărbatul mers către maşină, s-a urcat la volan şi condus circa 20 de metri, până în faţa locuinţei lui Elena B. Aici a intrat în casă şi a refuzat să mai iasă, profitând de faptul că locuinţa aparţinea bunicii sale. Poliţiştii au încercat să îl convingă să iasă din casă folosind semnalele acustice şi luminoase, dar fără niciun rezultat. Totodată, au încercat să îl contacteze telefonic, însă Adrian L. nu a răspuns. În timpul cercetărilor efectuate bărbatul nu a recunoscut că a băut şi a declarat anchetatorilor că „berea este aliment şi nu băutură alcoolică”.
Astfel, Adrian L. s-a ales cu dosar penal şi va da socoteală în faţa judecătorilor pentru că s-a sustras de la recoltarea probelor biologice. De asemenea, acesta va suporta şi cheltuielile judiciare în valoare de 500 de lei.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email